Преизчисление на пенсиите и по-високи обезщетения за отглеждане на дете

...
Преизчисление на пенсиите и по-високи обезщетения за отглеждане на дете
Коментари Харесай

Социалните партньори отхвърлиха увеличението на пенсиите с 1,35% и парите за майки с деца до 2 г.

Преизчисление на пенсиите и по-високи компенсации за развъждане на дете до две години. Това са част от измененията в Кодекса за обществено обезпечаване, които преглеждат обществените сътрудници от Националния съвет за тристранно съдействие.

Промените са импортирани от „ Левицата “ и не откриха поддръжка измежду обществените сътрудници. Те обаче предвиждаха нарастване на пенсиите с 1,35% за застрахователен стаж . В последна сметка обаче беше, че Швейцарското предписание е задоволително положително за преизчислението на пенсиите, както и че няма точни преизчисления какъв брой би коствало това.

Освен дневните в страната, ще се обсъдят и промени при командироване в чужбина

Сред другите тематики, които не откриха поддръжка, беше и нарастване на майчинските през втората година, тъй като все още дамите с дребни деца получават 710 лева Идеята беше тази сума да се обвърже с минималната работна заплата.

Социалните сътрудници разискаха също по този начин опцията минималната работна заплата да се усили от средата на 2023 година, а не при започване на 2024 година Предложението обаче също не откри задоволителна поддръжка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР