Преимуществено негативно отношение на българите към управляващата коалиция и усещане

...
Преимуществено негативно отношение на българите към управляващата коалиция и усещане
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Само една трета от симпатизантите на Има такъв народ одобряват коалицията

Преимуществено отрицателно отношение на българите към ръководещата коалиция и чувство за безпринципни сделки за постове. Но към момента предварителните избори не са на дневен ред. Това демонстрира проучване на " Алфа рисърч ", извършено на 11 април измежду 450 пълнолетни българи. Проучването е взаимно с Българска национална телевизия и е за предаването " Референдум ".

Данните на " Алфа рисърч " демонстрират, че съвсем 60 на 100 от интервюираните имат по-скоро отрицателно отношение към ръководещата коалиция. Близо 35 на 100 от българите назад имат по-скоро положително отношение към ръководещите, 7% нямат мнение по въпроса.
Според проучването напрежението в обединението е резултат от безпринципни сделки за постове - по този начин считат 67% от интервюираните. Според 28 на 100 от българите пък напрежението е резултат от кардинални ценностни разлики.
Според социолога Генова Петрова сега не се вижда нищо от предварителните поръчки на ръководещата коалиция.

" Вместо обществени съвещания виждаме ултимативни дейности от страна на някои от партиите в обединението. Може би през последните дни сме очевидци на едно самобитно съревнование за слагане на ултимативни претенции от някои от съдружните сътрудници към останалите участници в обединението ", сподели Петрова в " Денят стартира ".
Сред симпатизантите на четирите партии в обединението най-висока оценка за нея дават последователите на " Продължаваме промяната ". По-скоро положително е отношението на 88,5 на 100 от последователите на партията. Следват тези на " Демократична България ", Българска социалистическа партия и най-после на " ИТН ". Само една трета от симпатизантите на " ИТН " утвърждават обединението.
Колкото до това ще успее ли ръководещата коалиция да изглади несъгласията между тях, с цел да не се стигне до държавна рецесия, близо 50 на 100 от интервюираните считат, че това няма да се случи.
За над 45 на 100 от българите пък несъгласията ще бъдат изгладени. Има ли чувство за предварителни избори?

" Все още не, все още най-голямата част от хората считат, че предварителните избори не са първото решение, което би трябвало да се търси, само че отново споделям, в случай че обстановката продължи в тази наклонност това неизбежно ще бъде едно от вероятните решения ", сподели Петрова.

Според проучването на " Алфа рисърч ", измежду тематиките, предизвикващи несъгласия сега, ръководещата коалиция би могла да реализира единодушие преди всичко по измененията в закона за здравето, забраняващи ограничаващи ограничения по отношение на Ковид19. Така считат над 42 % от интервюираните. Следват разплащането на средствата за ремонт на пътища и избора на шеф на Българска народна банка.

Според над 32 % от българите няма да се реализира единодушие по нито една от противоречивите тематики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР