Преименуване на „Булгартабак Холдинг” на „Български инвестиционен холдинг” е първа

...
Преименуване на „Булгартабак Холдинг” на „Български инвестиционен холдинг” е първа
Коментари Харесай

„Булгартабак” маха табака от името си, ще е инвестиционен холдинг

Преименуване на „ Булгартабак Холдинг” на „ Български капиталов холдинг” е първа точка от изключително съвещание на акционерите на компанията, плануваното за 11 април, оповестява профилираното издание „ Сий Нюз”, като се базира на покана, оповестена в Търговския указател.

Втората точка е обвързвана с промени в устава, които към този миг не са известни.

През 2017 година „ Булгартабак” продаде за над 100 млн. евро най-големите си марки цигари на „ Бритиш Американ Табако”.
„ Булгартабак – Благоевград ” публично затвори порти По неофициална информация към 15 души ще останат на работа, с цел да изпълнят една поръчка на предприятието, само че срокът е незнаен
В средата на януари затвори последната огромна компания на холдинга – „ БТ-Благоевград”. Агенцията за следприватизационен надзор очакваше пояснение от мажоритарния притежател какво постанова тези ограничения, като не е известно да е получавала такова.

Стотици останаха без работа и в столицата, откакто през 2016 година проправителствени турски медии нарекоха депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски „ император на незаконните цигари”, той продаде обществено известния си дял в „ Булгартабак”, а компанията разгласи, че е изгубила основни свои пазари поради клюки.
CONTRABANTABAC: Замесен ли е в незаконна скица тютюневият холдинг "Да, България " питат прокуратурата за какво не реагира на турски отчет за контрабанда на цигари
„ София-БТ” завърши съществуването си след траяли месеци наред неясноти и митинги на служащи, които питаха кой е действителният притежател.

Според приватизационния контракт има период от 10 година (до 14 октомври 2021 г.), в който сдружението би трябвало да резервира главния си предмет на активност и седалището си в България. Допустимо е сдружението или някоя от дъщерните компании в този интервал да не работи – само че за не повече от общо 12 месеца и то без прекъсване на всички сдружения по едно и също време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР