Прехващането от руските въоръжени сили на бойни самолети и кораби

...
Прехващането от руските въоръжени сили на бойни самолети и кораби
Коментари Харесай

Американски адмирал: Прехващанията на руснаците са безопасни и професионални

Прехващането от съветските въоръжени сили на бойни самолети и кораби на Съединени американски щати и НАТО нормално е безвредно и професионално. Това призна във вторник командващият американския флот в Европа и Африка адмирал Робърт Бърк, представен от.

 Пак напрежение в Черно море: Нидерландска фрегата застрашена от съветски изтребители Виж още

" Като цяло тези взаимоотношения са безвредни и професионални, макар че са ориентирани към заплашване (на евентуален противник) ", акцентира военният водач, разяснявайки случаи на прехващане и конвой от съветски самолети и кораби на силите на НАТО.

 Руски изтребител МиГ 31 бе вдигнат, с цел да Виж още

В същото време, говорейки за обстановката в Черно море, Бърк означи, че силите на Съединени американски щати и НАТО, както и сътрудниците на Вашингтон, настоящи в този район, " са непрекъснато придружавани от съветски кораби ".

В същото време адмиралът изрази мнение, че в такива случаи към момента съществува огромен риск от произшествия, в това число такива, които могат да доведат до съществени последствия.

" Когато изтребител лети непосредствено над унищожител на височина 100 фута (30 метра), командирът на (кораба) взема решение на собствен риск дали се готви за офанзива или не. Може да се твърди, че те (руснаците) ни подвеждат (нас, американците), тъй че първи да стреляме.

Няма да създадем това, в случай че няма провокация. Но също по този начин няма да желая от моите офицери да нанесат първия удар в челюстта. Така че има тактически риск. И този тактически риск може да се трансформира в стратегически проблем и това е главен източник на безпокойствие на фона на нарасналата настъпателност, сподели висшият боен по време на онлайн семинар, проведен от Мемориалния фонд на Военноморски сили на Съединени американски щати.

 НАТО подвига под „ паника “ наши изтребители поради съветски самолети без обозначения Виж още

Адм. Бърк също по този начин счита, че Русия в този момент съставлява същата опасност за Съединени американски щати, както и Съюз на съветските социалистически републики.

" Вярвам, че в случай че американската общност може да вземе поради всички детайлности, които се появяват в обособени отрязъци от вестници тук и там, погледнете мащаба и обсега на съветските интервенции,... тогава мисля, че би било разбираемо тя да е разтревожена. И мисля, че това е целесъобразно, тъй като съветското държавно управление към момента е екзистенциална опасност за Съединените щати. За да уточним: съветското държавно управление. Вярвам, че през днешния ден това е опасност в същата степен, каквато беше Съветският съюз по време на Студената война ", разяснява адмиралът.

По неговото мнение съветските въоръжени сили са модернизирали съществено своите оръжейни системи и подводния си флот през последните 10-20 години.



" Те (руснаците) гледаха по какъв начин организираме две сухопътни акции - в Ирак и Афганистан, и научиха нашите уроци. Отне им доста по-малко време, в сравнение с нас. И те работят по напълно друг метод ", разяснява Бърк.

" Независимо от това, те не са някакви великани. Разбират и почитат капацитета на Съединени американски щати и НАТО. И схващат, че ние сме способни да се защитим ", сподели адмиралът по адрес на съветските въоръжени сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР