Прехвърлят недвижими имоти на Летище София ЕАД за управление от

...
Прехвърлят недвижими имоти на Летище София ЕАД за управление от
Коментари Харесай

МС дава имот от летище София на министерството, но аерогарата го ползва

Прехвърлят недвижими парцели на " Летище София " ЕАД за ръководство от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Това взеха решение министрите от кабинета " Борисов-3 ".

От летището ще продължат да употребяват парцелите, които са директно свързани с действия по обслужване на пасажери, товари и въздухоплавателни средства.

След прехвърлянето на парцелите капиталът на " Летище София " ЕАД ще бъде понижен със цената на недвижимите парцели. Предвижда се капиталът на сдружението да се усили със същата стойност от лични запаси по салдото на сдружението .

 Настояват Радев да свика КСНС поради концесията на Летище София
Настояват Радев да свика КСНС поради концесията на Летище София

Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз изпрати писмо до президента на България

С решението на Министерския съвет парцелите са оповестени за обществена държавна благосъстоятелност . Това ще обезпечи нужното равнище на отбрана на тези парцели , защото съгласно българското законодателство съществуват забрани за предписание с имущество - обществена държавна благосъстоятелност, както и придобиването му по отминалост или възобновяване на благосъстоятелност на трети лица, обосновават решението си от Министерски съвет.

 Ако турски концесионер вземе летище София, ще го съсипе като съперник
Ако турски концесионер вземе летище София, ще го съсипе като съперник

Според Елена Йончева Турция е добър комшия, само че ни прави енергийно и стопански подвластни, а в този момент и в сигурността

С откриването на процедура за установяване на концесионер и възлагане на концесия на гражданско летище за публично прилагане София е разказан обектът на концесията , концесионна територия и такъми към обекта на концесията.

 Ердоган открива новото летище на Истанбул
Ердоган открива новото летище на Истанбул

Според турското държавно управление, то ще е най-голямото в света

В обекта на концесията са включени поземлени парцели и издигнатите върху тях здания и уреди . В концесионната процедура е планувано включване като част от обекта на концесия на гореописаните поземлени парцели, след издаване на актове за обществена държавна благосъстоятелност.

С друго държавно решение " Български пощи " ЕАД (които са в забранителния лист за приватизация - б.р.) ще продадат парцел в село Подем , област Плевен. Обектът не се употребява от сдружението, а поддръжката му е обвързвана с неоправдани разноски . На търг с скрито наддаване ще бъдат препоръчани три стаи, два склада и партер . Продажбата на неоперативни активи, благосъстоятелност на сдружението е продължение на политиката за намаление на разноските и увеличение на приходите.

С решение на Министерски съвет безсрочно лимитирано вещно право - сервитут върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност се учредява в интерес на шуменското сдружение " ЕЛЕТЕХ " ООД за създаване на захранващ тръбопровод към поливна система .

Поземленият парцел с повърхност 73,098 дка е в местността " Средна лъка ", в землището на село Реселец, община Червен бряг, област Плевен. За потребността от напояване ще бъде построено водовземно оборудване в река Искър , под земята вододовеждащ тръбопровод от реката до смукателна шахта и помпена станция, както и водовземна шахта с утаечна камера. Ще бъде построена дъждовална система за напояване на трайни насаждения.

Очаква се регионалният шеф на област Плевен да сформира акт за обществена държавна благосъстоятелност за парцела. След това да се учреди безсрочно лимитирано вещно право - сервитут върху парцела и когато се заплати цената на правото от титуляра, и да отрази смяната в акта за обществена държавна благосъстоятелност за парцела.

 Общинар пита НКЖИ за продажбата на гара „ Пионер”
Общинар пита НКЖИ за продажбата на гара „ Пионер ”

Общинският консултант Стефан Марков е смутен...

Сграда, ситуирана наоколо до жп гара Хасково, е оповестена за частна държавна благосъстоятелност . Тя ще бъде отстранена за сметка на Национална компания " Железопътна инфраструктура " заради отпаднала нужда и неприятно градивно положение, взеха решение министрите.

 НКЖИ получи парцели с решение на Министерски съвет
НКЖИ получи парцели с решение на Министерски съвет

Национален статистически институт изгуби правото да ръководи 27 пространства във Враца

Съгласно друго Решение държавното управление разпореди на Агенция " Митници " предприемането на дейности за придобиване в интерес на страната на парцели. Закупуването им е по отношение на идната реорганизация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

Средствата за придобиване на парцелите са за сметка на бюджета на Агенция " Митници " , на която се разпорежда задължението за унищожаване на постройките при осъществяване на капиталовото желание.

С решението на Министерски съвет се дава т безплатно елементи от парцел - обществена държавна благосъстоятелност за ръководство на Министерството на земеделието, храните и горите , за потребностите на Областна дирекция " Земеделие " - Търговище, и на Министерството на правораздаването за потребностите на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ".

По този метод ще се усъвършенства административното обслужване на жителите и бизнеса и ще се разшири съдействието сред структурите на ведомствата. Ще се удовлетвори потребността от пространства за осъществяване на характерната активност на Областна работа " Изпълнение на наказванията " - Търговище, бранш " Пробация ".

Частите от парцела - държавна благосъстоятелност съставляват пространства на първия и на третия етаж в триетажна административна постройка на ул. " Христо Ботев " в гр. Търговище , дружно със съответните идеални общи елементи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР