Прехвърлянето на парите за купуване на 8-те изтребителя Ф-16 е

...
Прехвърлянето на парите за купуване на 8-те изтребителя Ф-16 е
Коментари Харесай

Атанас Запрянов към Димитър Стоянов: Парите за 8-те F-16 зависеха от реално правителство

Прехвърлянето на парите за пазаруване на 8-те изтребителя Ф-16 е зависело само от постоянно държавно управление и парламен т. Това съобщи някогашният заместник-министър на защитата Атанас Запрянов в задочна имитация на.

По време на първата конференция на Стоянов, на която показа екипа и целите на министерството си, той съобщи, че, където да бъдат преведени парите за първите осем самолета, а парите били в очаквателен фонд.

Според Запрянов в Съединените щати е била открита сметка.

" Сметка във Федералния запас има. Тази сметка е открита от министър Каракачанов, и е подписана от него, единствено че не е придвижена от българското държавно управление предходната година . Тази сериозна записка на служебния министър Димитър Стоянов я одобрявам като записка повече към държавното управление на Кирил Петков . Последното постоянно държавно управление трябваше да го направи това. Имаше парламент, имаше всичко ", сподели Запрянов.

Според него най-рано - по времето на постоянния кабинет на Кирил Петков, е трябвало да се вземе решението за превода на парите от доверителния фонд по сметката.

По думите на Атанас Запрянов и служебно държавно управление може да реши за лизинг на изтребители, които да заместят МиГ-29 след средата на 2023 година

" Ако е сред 50 и 100 милиона, ще го вземе държавното управление, може. Но отново ще би трябвало тези пари да ги има разпределени в бюджета на Министерството на защитата, а ги разпределя Народното събрание ", сподели някогашният зам.-министър на защитата.
 Получена е оферта от Съединени американски щати за вторите осем Ф-16
Получена е оферта от Съединени американски щати за вторите осем Ф-16

Инвестиционният разход няма по какъв начин да бъде утвърден от сегашния кабинет, разгласи Драгомир Заков

Като заместник-министър на защитата в третото държавно управление " Борисов ", Запрянов отговаряше за напредване на договорката за първите осем самолета Ф-16 .

Припомняме, през 2019 година президентът Румен Радев на Народното събрание за закупуването на. Самолетът ни дава прелестни бойни качества, счита Радев, само че изясни, че е наложил несъгласие тогава поради.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР