Преходно жилище за деца и Наблюдавано жилище за младежи ще

...
Преходно жилище за деца и Наблюдавано жилище за младежи ще
Коментари Харесай

Разкриват две защитени жилища в Благоевград

Преходно жилище за деца и Наблюдавано жилище за младежи ще бъдат разкрити в Благоевград. В преходното жилище ще бъдат настанени деца от 15 до 18 годишна възраст, а в следеното - младежи сред 18 и 21 години.

Благоевград

В новите жилища ще бъдат настанени деца в риск или такива с увреждания, както и техните фамилии. Наблюдаваното жилище ще се населява от 4 души, а преходното от 8. Капацитетите им са дребни, с цел да може да се обезпечи близка до фамилната среда.
Зорница Кралева - заместник-кмет на Благоевград: Това е един от плановете, които в действителност се допира до хората и оказват помощ в обществената сфера.Мила Соколова - основен специалист в Община Благоевград: Очакваните резултати са това, да сме безусловно подготвени с две нови материални бази за тези две нови услуги по един съвременен и ефикасен метод, отговарящ на новите условия за обществените услуги.
Вече са обезпечени здания, в които ще се обитават новите жилища, а до година и половина те ще бъдат ремонтирани и подготвени за обитаване. За осъществяване на дейностите в тази връзка са отпуснати 415 000 лева по европейска стратегия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР