Преходът трябва да бъде оценен, а престъпленията на Прехода -

...
Преходът трябва да бъде оценен, а престъпленията на Прехода -
Коментари Харесай

Нинова за приватизацията: Вън мутрите от политическите ръководства

Преходът би трябвало да бъде оценен, а закононарушенията на Прехода - осъдени. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която изиска целият Преход да бъде осветлен, да излезе цялата истина на масата и мутрите - вън от политическите управления . И даде обещание Българска социалистическа партия да поддържа предлагането на ГЕРБ за отпадането на отминалостта за приватизацията, в случай че от ГЕРБ седнат да беседват с тях по всички тематики на Прехода.
" На този хищнически преход би трябвало да сложим край. Предложението е половинчато, желаеме цялата истината за прехода на масата. Затова предлагаме всички политически сили да се обедним към това-който е направил закононарушение, да си получи заслуженото. Да прибавим и всеобщата приватизация, освен приватизация, както и концесия на прехода ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Тя изясни, че Българска социалистическа партия внася искане до законодателния съвет на Народното събрание за консултация, препоръки, мнение по какъв начин да се промени законодателство по този начин, че да има резултат . " Да не е единствено еднократна акция, димка за отклонение на вниманието или да си играем на законодателство, което няма да даде резултат ", усъмни се Нинова.
Тя прикани и за чуване в Народното събрание на министъра на стопанска система Емил Караиванов, който беше дълго време началник на Агенцията за приватизация - да рапортува какъв брой покупко-продажби, с кого и за какви суми са направени .
Относно нейно присъединяване в приватизационни покупко-продажби, Нинова посочи, че договорката е една - за " Техноимпекс ", и я е заявявала във всичките си заявления. " В годините тази договорка, в другите интервали, е проверявана няколко пъти. Различни прокуратури с разнообразни прокурори са правели инспекция. Нямам нищо срещу да се направи за енти път, нямам никакви терзания и нямам нищо срещу. Но, " Булгартабак " не е проверяван нито един път, ЕРП-тата не са проверявани ", напомни ръководителят на Българска социалистическа партия.
Запитана дали Българска социалистическа партия обмисля да сменя тематиката на вота на съмнение, тя посочи, че от левицата не считат това за належащо. " Бяхме се разбрали с Движение за права и свободи да създадем втора среща за това на съмнение, в случай че те имат смяна в мнението, ще ви осведомяваме. Нашето остава непроменено. Ще внесем избор на съмнение и който желае да ни поддържа, е добре пристигнал. Не считаме, че е належащо да се трансформира тематиката за избор на съмнение. Корупцията е един от най-видимите пороци на ръководството на Борисов ", заключи ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР