Преходът от младежкия към професионалния спорт има специфичен проблем и

...
Преходът от младежкия към професионалния спорт има специфичен проблем и
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Преходът от младежкия към професионалния спорт има специфичен проблем

Преходът от младежкия към професионалния спорт " има характерен проблем " и в случай че той не бъде решен, страната " ще продължи да губи бъдещето си ", съобщи министър председателят Николай Денков по време на церемонията " Младите първенци на България ". Той подсигурява, че държавното управление ще направи всичко по силите си, с цел да оказва помощ на младите състезатели.

" През последните две седмици участвах в разнообразни церемонии. Започнахме с банкерите, по-късно стопанската система, висшето обучение и младежките действия, само че би трябвало да призная, че това е най-вълнуващата гала, на която участвам ", сподели Денков.

" Преди да заеме поста на състезателен министър, Димитър Илиев сложи няколко условия. Едно от тях беше да няма корупция в министерството. Преди това обаче, той изиска да сложи специфичен фокус върху младите спортисти на България. Поради тази причина, че преходът от младежкия, съвсем аматьорски спорт, има характерен проблем и в случай че не го решим, ние ще продължаваме да губим бъдещето на България във ваше лице ".

Денков добави, че страната е длъжна да поддържа спортистите, защото те са " най-успешните дипломати на България по света " и това е потвърдено неведнъж през годините с триумфите на хора като Боян Радев, Стоян Делчев, Йорданка Благоева и доста други.

" Сега тази отговорност и тази тежест ще се трансферират към младите спортисти. От нас зависи тази дипломация, която вие успяхте да осъществите, тъй като вие сте най-успешните дипломати на България по света, да има своето бъдеще. Каквото зависи от нас, ще го създадем дружно. Имаме потребността от вашите положителни страсти и ще ви помогнем да ги има и в бъдеще ", приключи акад. Денков.

Премиерът връчи първата премия - на Илияна Мичевска, която през 2023 завоюва златни медали в бягането на 400 и 800 метра на европейското състезание за спортисти с повреден слух. Тя стана и вицешампионка на спринтовата дисциплинираност до 200 метра.
 Николай Денков: Имаше провокатори на митинга против БФС
Николай Денков: Имаше провокатори на митинга против БФС

Министър-председателят още веднъж разяснява инцидентите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР