Преходът към производство на енергия с нулеви емисии ще доведе

...
Преходът към производство на енергия с нулеви емисии ще доведе
Коментари Харесай

Ръководителят на Total: Зелената енергия няма да бъде по-евтина, това е мит

Преходът към произвеждане на сила с нулеви излъчвания ще докара до по-високи цени на силата. Това съобщи ръководителят на френския енергиен колос TotalEnergies Патрик Пуян пред The Financial Times.

" Вярваме, че всъщност този енергиен преход ще значи по-висока цена на електрическата енергия “, убеден е той. " Има доктрина, съгласно която, възобновимите енергийни източници са по-евтини, тъй че цената ще бъде по-ниска: Не считаме по този начин, тъй като системата, в която имате повече възобновими енергийни източници, е по-малко ефикасна. “

Преди това ръководителят на TotalEnergies изрази подозрения по отношение на планувания ритъм на преход към коли без излъчвания.

" Искате хората да харчат повече пари за коли, които имат същите характерности като тези с мотор с вътрешно горене. Защо би трябвало да харчат повече пари? Кажи ми “, споделя Пуян.

Ръководителят на френския енергиен колос споделя, че политиците и деятелите са наивни да считат, че производството на нефт и газ може да бъде понижено, преди задоволително възобновими източници да заемат мястото им.

" Темповете на прехода няма да бъдат идентични на всички места “, предвижда той. " Не можем да желаеме от африканските страни да не създават запаси, тъй като създаваме техните запаси за личен комфорт в продължение на 20 години “.

Патрик Пуяне счита, че работата с Глобалния Юг е нужна, тъй като без нея няма решение на казуса с климата.

TotalEnergies продължава да поддържа тактика, която слага производството на петрол и газ преди всичко и плановете за възобновима сила на второ място. От своите 16,8 милиарда $ финансови разноски през 2023 година компанията е похарчила почти две трети за изкопаеми горива и една трета за своя " нисковъглероден “ интегриран енергиен бизнес.

" Трябва да бъдем мощни в нефтената и газовата промишленост... Поради това хората купуват нашите акции преди всичко “, означи ръководителят на TotalEnergies.

TotalEnergies има вяра, че компанията ще стартира да получава облаги от зелена сила не по-рано от 2028 година, когато ще генерира паричен поток от към 4 милиарда $.

 

Източник " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР