Преходът към облака се ускори през последните две години покрай

...
Коментари Харесай

Разходите за корпоративни ИТ се изместват към облака


Преходът към облака се форсира през последните две години около пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Корпоративните ИТ разноски за обществени облачни решения ще изпреварят харчовете за обичайните ИТ артикули през 2025 година, предвижда отчет на анализаторската компания Gartner.

Експертите считат, че наклонността за прекосяване към облака ще засегне корпоративни ИТ категории като, инфраструктурен програмен продукт, услуги за бизнес процеси и систематична инфраструктура. До 2025 година над половината (51%) от корпоративните ИТ разноски в тези четири сегмента ще бъдат за обществени облачни решения, по отношение на 41% през 2022 година

Освен това в края на обсъждания интервал съвсем две трети (65,9%) от разноските за софтуерни артикули ще бъдат ориентирани към облачни технологии, спрямо 57,7% тази година.

„ Преминаването към облака се форсира през последните две години заради пандемията от Covid-19. По този метод организациите дадоха отговор на новата динамичност в бизнеса и обществото ”, Майкъл Уорилоу, вицепрезидент по проучвания в Gartner.

Според него, доставчиците на услуги и технологии, които не могат да се приспособяват към възходящия ритъм на асимилиране на облака, рискуват да изгубят новост или в най-хубавия случай ще бъдат принудени да се насочат към по-малко обещаващи пазари.
още по темата
Изчисленията на Gartner за 2022 година сочат, че обичайните ИТ артикули ще заемат 58,7% от корпоративния пазар, само че растежът им ще бъде доста по-слабо изразен, в сравнение с този на облачните разноски.

Анализаторите чакат корпоративните ИТ разноски да се реалокират в облака, като надвишават 1,3 трилиона $ през 2022 година и се повишат до близо 1,8 трилиона $ през 2025 година

В бъдеще натискът на облачните артикули върху ще се ускори посредством въвеждането на нови технологии, в това число разпределен облак (Distributed Cloud). Много от тези нововъведения в допълнение ще размият границите сред обичайните и облачните решения, споделят специалистите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР