Прегряването на двигателите много често води до високи разходи за

...
Прегряването на двигателите много често води до високи разходи за
Коментари Харесай

Пропускането на проста процедура води до прегряване на двигателя на автомобила

Прегряването на моторите доста постоянно води до високи разноски за водачите на колите. Това прегряване в много случаи обаче може да бъде избегнато, в случай че се обърне особено внимание на предсезонната поддръжка на охладителната система. Какво тъкмо би трябвало да се направи, осведоми AutoMedia.bg.

Осми март отмина, което значи, че термометърът последователно минава към пролетен режим. Затоплянето закъснява, само че синоптиците единомислещо го дават обещание до края на месеца. Температурите ще се покачат, движението по пътищата ще се ускори и много коли, както нормално, ще стартират да " кипят ". И кой е отговорен за това?

В случая с колата и нейните проблеми постоянно има един отговорен - водачът. Не се увери, не ревизира, не приготви, не изслуша, не прочете. Нито в колата, нито към препоръките на приятелите. Но в случай че сте рационален лидер, през пролетта - колкото по-рано, толкоз по-добре - колата би трябвало да бъде обслужена. И освен " масла, свещи и филтри ", само че и охладителната система. И да кажем незабавно: измиването на радиатора с водоструйка не обслужване, а нещо от напълно друга област.

Качественото и умело обслужване на охладителната система на ДВГ включва: инспекция и диагностика на радиатора със наложителен разбор и поетапно разчистване, промяна на антифриз, инспекция на всички тръби и помпи за течове. Освен това понякога е належащо да сменяте капачките на разширителния съд и тази на радиатора. По някаква причина доста хора не престават да не вършат това.

Системата с байпасен клапан позволява затворената верига да издържи тежки проби, само че се нуждае от безусловно същия надзор. Термостатите в множеството случаи не са скъпи, само че в случай че не го замените в точния момент, може да ви коства скъпо.

На някои коли вентилът, който управлява налягането в системата, постоянно се слага не върху радиатора, а върху разширителния контейнер. А повредата на тази капачка може да направи по този начин, че резервоарът освен да се спука, само че и да се свие като кутия от естествен сок, от който всичко е изцедено до последната капка. В три от четири случая това е по виновност на некачествена или развалена капачка. И присъдата постоянно е една и съща - по-скъп ремонт, а преди този момент нежелан престой на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР