Прегръщам сина си! Прекланям се пред близките ми приятели, които

...
Прегръщам сина си! Прекланям се пред близките ми приятели, които
Коментари Харесай

Бащата на Сашко: Прегръщам сина си и се прекланям пред хората, които го търсеха

" Прегръщам сина си! Прекланям се пред околните ми другари, които бяха до мен от самото начало, пред всички хора, които непрекъснато търсеха, както и пред тези, които горещо се молеха ", написа във Facebook нощес Александър Цветанов, бащата на 12-годишното дете, което изчезна на 11 ноември и беше открито през вчерашния ден малко преди 14:30 ч.

" Поклон пред упоритостта на шефа и заместник-директора на полицията в гр. Перник - господин Млеканов и господин Николов, които обявиха че в никакъв случай няма да се откажат. Поклон пред кмета на Перник господин Владимиров, който съдействаше по всевъзможни способи. А за хората с криле Веселин и Милко - делтапланеристите, които го откриха - благословени да сте! Благодаря ви от цялото си сърце!

Бог е популярен! ", показа още бащата.

Вчера положителната вест измести неприятните новини - 12-годишният Александър от Перник беше открит след повече от седмица търсене. Детето изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци.

Детето бе намерено от двама доброволци - Милко Михалков и Веселин Георгиев, от локален клуб по делта- и парапланеризъм. Двамата обявиха, че вземат участие в издирването още от първия ден и отхвърлиха оповестената от бащата парична премия за намирането на Сашко.

„ Момчето е открито в дере в гората “, описа Веселин Георгиев. Сашко бил в безпомощно положение, отпаднал, влажен, замърсен. " Не можах да допускам, като го видях. Щом забелязах, че си пое въздух и мръдна, извиках едно момче покрай мен, завихме го, свалихме му мокрите облекла ", описа Георгиев. Сашко първо е изискал вода.

Според Милко Михалков - член на групата, намерила Александър, момчето е оживяло, тъй като се е борило. По думите му то е било от самото начало в Голо бърдо. Планината е сложна, единствено от южната страна има над 20 дерета. Именно там в едно надълбоко дере е открито момчето. Спасителите му допускат, че откакто се е изгубило, е тръгнало в неверната посока. Според тях е минало 7 км. „ Планината може да бъде майка и мащеха. В случая е била майка за него “, сподели Михалков. По думите му мъчно е било и на планинските спасители, и на кучетата, и на доброволците. Михалков счита, че детето е оживяло единствено, избавилите го просто са му помогнали да се прибере.

Детето е имало доста огромна воля за живот, която да го движи напред и да не се отхвърля, сподели за Българска телеграфна агенция Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа.

„ Детето е открито от хора, ходещи пешком. Не може да се каже дали Александър се е движел от самото начало, дали е сменял позицията си, само че най-вероятно се е движел, тъй като в противоположен случай щеше да измръзне още през първата нощ “, добави той. Със сигурност мога да кажа, че това са допустимо най-трудните задачи за търсене, защото нямахме съвсем никаква информация и търсехме дете с аутизъм, сподели още Нешев.

Иначе Александър е в устойчиво положение и психологичното му положение е относително положително, заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев. Той беше в болница " Пирогов ", където е настанено 12-годишното момче.

Детето има лека дехидратация, посочи министърът. Той изясни, че са се провели доста проучвания и съвещания. По думите му детето е войник.

След като се срещна с бащата на Александър и със самото дете, министър Меджидиев изясни, че кръвните индикатори и кръвната захар на момчето са естествени, което приказва, че детето е намерило метод на приема течности и някаква храна. По краката има леки охлузвания, не мога да кажа, че е премръзнало, очевидно краката са били боси и мокри, само че общото му положение е положително, сподели още Меджидиев. Бащата е при детенцето, нещата са спокойни, детето е в безусловно устойчиво положение и е добре, заключи той.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР