"Преговорният процес е дълъг и в този период има различни

...
"Преговорният процес е дълъг и в този период има различни
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Само ДПС направи правилния ход за Северна Македония. Сега други партии преписват предложението ни

"Преговорният развой е дълъг и в този интервал има разнообразни способи да се защитят ползите. В преговорната рамка, препоръчана от френското председателство, е регистриран българският интерес ", акцентира ръководителят на Движението

Правилният ход беше Министерски съвет да внесе в Народното събрание предложение за приемане на препоръчаната от френското председателство преговорна рамка за Северна Македония, което в този момент да се преглежда от Народното събрание. Но планът за решение на Министерски съвет бе отритнат на 22 юни от Кирил Петков и Асен Василев.

Това съобщи водачът на ДПСМустафа Карадайъ по време на дебатите за проекторешението на Народното събрание по отношение на разширението на Европейския съюз и процеса на договаряния на Република Северна Македония.

Затова ние от Движението за права и свободи внесохме предложение, откакто към този момент беше ясно, че Кирил Петков и Асен Василев отхвърлиха проекторешение на Министерски съвет, изясни в процедура Карадайъ.

По мотив следващи фактологични грешки, изречени в залата от депутата на "Продължаваме смяната " Настимир Ананиев, водачът на Движение за права и свободи се обърна към ръководителя на Народното събрание: "Дайте един устав за работата на Народното събрание на господин Ананиев, с цел да види, че нито една Комисия не може да се произнася вместо Народното събрание, каквото и да е импортирано в Народно събрание за разглеждане. "

Единственото проекторешение към 22 юни след проваленото решение в Министерски съвет внесе Движение за права и свободи. Ние направихме единствения верен ход - да внесем проекторешение, с цел да може през днешния ден да заседаваме и да се произнесем по тематиката, макар отхвърли на държавното управление на задкулисието на Иво Прокопиев, напомни Мустафа Карадайъ.

Шест месеца проваленото държавно управление на задкулисието, на олигарха, медиен и енергиен монополист Иво Прокопиев не съумя да направи предложение и Р Северна Македония да започва договарянията за участие в Европейския съюз, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Преговорният развой е дълъг и в този интервал има разнообразни способи да се защитят ползите. Никой не се е отказал да извършва съглашението, което имаме. Не единствено френският президент Еманюел Макрон ни поздрави. Но и ние благодарихме на господин Макрон, тъй като в преговорната рамка, която е препоръчана от френското председателство, е регистриран българският интерес, акцентира Карадайъ.

Но, от 16 юни, когато е предлагането на френското председателство, до 22 юни това провалено държавно управление отново не си свърши работата да внесе в Народното събрание каквото и да е предложение, с цел да вземе решение Народното събрание, добави водачът на Движение за права и свободи.

Стигна се до там отново Движението за права и свободи да се постанова да внесе предлагането на френското председателство в Народното събрание, с цел да може да има обстановка, която Народното събрание да вземе решение, сподели Мустафа Карадайъ.

И съобщи: "Друг е въпросът, че сега след внасянето на предлагането на Движение за права и свободи, към този момент има едно състезание - кой какви други оферти да направи и да пренаписва смислово предлагането на Движение за права и свободи, единствено и единствено, да са верните хора и да не е препоръчаното от Движение за права и свободи. "

Ние сме съгласни на това. То се е случвало и по други тематики, даже техническите неточности са били идентични, само че едното е било гласувано ЗА, а другото е било ПРОТИВ. Ние не държим на авторство. Важното е да решим въпроса, заключи Карадайъ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР