Преговорните групи в сектор „Енергетика“ заседаваха днес паралелно с тези

...
Преговорните групи в сектор „Енергетика“ заседаваха днес паралелно с тези
Коментари Харесай

В сектор „Енергетика“: Спор за АЕЦ „Белене“ и за компенсациите на бизнеса

Преговорните групи в бранш „ Енергетика “ заседаваха през днешния ден редом с тези в сфера „ Икономика “. Всички се сплотиха към целта българския да има оптимално самостоятелна енергийна база с български енергоизточници. Имаше разнообразни отзиви по отношение на нуклеарната сила и дали да бъде удължен планът АЕЦ „ Белене “.

От Българска социалистическа партия настояха да се конкретизират помощите както за бизнеса, по този начин и за семействата поради нарасналите цени на тока. Социалистите оферират незабавна поддръжка на семейства с приходи под и на границата на бедността с безвъзмездна доставка на 200 киловатчаса, в случай че се покачат цените на електрическата енергия.

Сред другите им хрумвания е понижаване на Данък добавена стойност от 22 на 9 % върху крайните цени на тока, газа и топлинната сила, както и опция за разсрочено заплащане при неплатени сметки на ток. Българска социалистическа партия се разгласи за поддържане и развиване на АЕЦ „ Козлодуй “ и за доизграждане на АЕЦ „ Белене “.

Иван Хиновски от " ИТН " обаче се разгласи против построяването на нова нуклеарна централа. Партията предлага построената инфраструктура там да се употребява за друго - цех за водород.

От " ИТН " желаеха в новото държавно управление да има вицепремиер по климата и междуведомствен енергиен съвет.

Всички партии се сплотиха към това, че би трябвало да се работи за зелена и кръгова стопанска система.

От „ Демократична България “ желаят превъзмогване на корупцията и повече бистрота в енергийния бранш.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР