Преговорите за управляваща коалиция в Германия ще продължат и днес.

...
Преговорите за управляваща коалиция в Германия ще продължат и днес.
Коментари Харесай

Преговорите за правителство в Германия вече са близо до финала

Преговорите за ръководеща коалиция в Германия ще продължат и през днешния ден. Преговарящите от консервативния блок на канцлера Ангела Меркел и Социалдемократическата партия не съумяха да приключат през вчерашния ден и да спазят периода, който сами си бяха сложили, оповестява Българска национална телевизия.

Преговорите се водят по нерешени към момента въпроси, свързани със опазването на здравето и трудовия пазар.

„ Поредният краен период за съдружните договаряния в Германия се провали. Но прогрес има ", призна немският канцлер Ангела Меркел.

„ Тук сме за финален кръг от договарянията. Ще останем толкоз дълго, колкото е належащо. Вече отхвърлихме доста работа, само че към момента има въпроси, по които е нужно единодушие ", сподели Меркел.

„ Приближаваме се към финален кръг от съдружните договаряния. Бих желал да ви кажа, че това е последният ден от договарянията, само че това ще се разбере в хода на диалозите. Има единодушие по доста тематики, само че във връзка с обществената сфера остават някои отворени тематики ", разясни водачът на социалдемократите Мартин Шулц.

Ключови въпроси, по които няма единодушие, остават опазването на здравето и трудовата политика.
Вчера договарящите се съгласиха да бъдат вложени повече от 2 милиарда евро за построяването на обществени жилища, 12 милиарда евро за разширение мрежата на широколентовия интернет и 33 милиарда евро за общините - за разнообразни планове, в това число грижа за децата. В договарянията за сформиране на новото държавно управление на Германия по-рано бе реализиран компромис и във връзка с миграцията, енергетиката и земеделието.

Все отново евентуалните сътрудници не съумяха да приключат договарянията в границите на вчерашния ден и ще продължат разискванията през днешния ден, само че оптимизмът се усеща. Той обаче наподобява е единствено у договарящите - поредност от социологически анкети демонстрираха, че пораства неодобрението към проточването на договарянията. Електоралната поддръжка за социалдемократите и консерваторите спада трайно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР