Преговорите за Украйна трябва да се водят преди всичко с

...
Преговорите за Украйна трябва да се водят преди всичко с
Коментари Харесай

Песков: Преговорите за Украйна трябва да се водят с Вашингтон

Преговорите за Украйна би трябвало да се водят на първо място с Вашингтон, защото Киев работи " по заповеди извън ", сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Очевидно е, че решаващият глас принадлежи на Вашингтон. Невъзможно е да се приказва за нещо, да вземем за пример с Киев ", сподели представителят на Кремъл в изявление за канала " Россия-1 ", цитира news.bg.

Песков изясни, че " има президент в Киев, законният президент на Украйна господин (Володимир) Зеленски, и е допустимо да се реализиран някакви съглашения с него въз основа на опита от март, само че тези съглашения не костват нищо, тъй като по разпореждане извън те могат да бъдат неотложно анулирани. " " Съответно най-малкото би трябвало да говорите с някого, дружно с неговия подстрекател, водач и по този начин нататък ", акцентира представителят на Кремъл.

Руската страна към момента е подготвена за договаряния за разрешаване на обстановката в Украйна, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Интерфакс ".

" Готовността на Русия, в това число на нейния президент Путин, за договаряния остава непроменена ", сподели Лавров в изявление за кино лентата " Светът на ръба. Уроци от Карибската рецесия ", излъчен по " Първи канал ".

Според министъра " през ​​последните шест месеца е имало няколко начинания от страна на американците и някои други западни сътрудници, които са поискали телефонни диалози с съветския водач ".

" Със същата молба към мен са се обръщали и някои външни министри. Винаги сме се съгласявали, постоянно ще сме подготвени да изслушаме възможни оферти за понижаване на напрежението на нашите западни сътрудници ", сподели съветският външен министър.

По думите му съветската страна " постоянно е подготвена да изслуша нашите западни сътрудници, в случай че насочат нова молба за образуване на диалог ".

" Ако към нас не се извърнат с реалистични оферти, учредени на правилата на равнопоставеност и взаимно ценене на ползите, ориентирани към намиране на взаимни отстъпки и балансиране на ползите на всички страни в този район, както постоянно е било в предишното, нещата няма да проработят ", сподели Лавров.

Русия и Украйна организираха договаряния през март. Както Песков означи по-рано, тогава текстът на споразуменията в действителност беше подготвен, беше реализиран доста сложен баланс, само че по-късно украинската страна ненадейно изчезна, заявявайки нежеланието си да продължава договарянията. Руската страна обърна внимание, че това е станало очевидно по разпореждане на Вашингтон. Президентът на Руската федерация акцентира, че позицията на Украйна за договарянията с Русия се е трансформирала сега, когато съветските войски се изтеглиха от Киев. На 4 октомври Зеленски наложи решението на Съвета за национална сигурност и защита за недопустимостта за договаряния с Путин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР