Преговорите за създаване на бъдещо правителство ще се провеждат пред

...
Преговорите за създаване на бъдещо правителство ще се провеждат пред
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ще преговаряме за правителство пред очите на обществото

Преговорите за основаване на бъдещо държавно управление ще се организират пред очите на българските жители и медии, без секрети срещи в партийни централи и на други места. Това даде обещание президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев в специфична позиция. Часове по-рано той бе посочен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като част от контактна група, която ще посредничи сред политическите сили за основаване на постоянен кабинет.

Плевнелиев посочи, че контактната група ще стартира работа след свикването на 480-ото Народно заседание.

 

Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии.

Контактната група ще стартира своята работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота.

Контактната група ще организира срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната. Целта е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения.

Президент Плевнелиев
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР