Преговорите за съставянето на коалиционен кабинет вече са във финалната

...
Преговорите за съставянето на коалиционен кабинет вече са във финалната
Коментари Харесай

Асен Василев намекна за петима вицепремиери

Преговорите за съставянето на съдружен кабинет към този момент са във финалната си фаза. Представители на четирите партии, участващи в договарянията, потвърдиха, че до края на седмицата може да има конкретика и имена за държавното управление. В възможния съдружен кабинет на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " ще има петима вицепремиери - двама за мандатоносителя и по един за останалите обединения, стана ясно от думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Калина Константинова удостовери, че е номинирана за вицепремиер от Политическа партия. Тя ще е дава отговор за ефикасното ръководство, което изясни като цифрова промяна на държавната администрация. Официалната й номинация обаче ще е реалност след сключване на съдружното съглашение.

Пред БНР Любомир Каримански от " ИТН " съобщи, че текстовете от финалния вид на съдружното съглашение към момента се прецизират. Той удостовери, че партията ще има вицепремиер, само че отхвърли да каже име.

" Очакваме " Демократична България " да има три места в държавното управление, като един от министрите, номиниран от нас, ще бъде вицепремиер ", разяснява в Народното събрание Христо Иванов.

" Има съвсем цялостен консенсус в партията, че ще приемем съдружното съглашение. Скоро ще бъде ясно дали Борислав Сандов ще бъде министър на екологията и вицепремиер като кандидатура на " Зелено придвижване ", добави и Владислав Пенев пред БНР.

" В сряда получихме поправен вид на съдружното съглашение и следва той да бъде прегледан от работните групи по политики. Говорих с сътрудника Кирил Петков и се разбрахме, че откакто го забележим във разновидността, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с господин Василев, с цел да го обсъдим, тъй че нещата вървят по график ", съобщи Корнелия Нинова.

Според Нинова националният съвет на Българска социалистическа партия ще бъде призован, когато всичко е конкретизирано. " Загуба на време би било да привикваме Народно събрание, да приемем едно съглашение, което по-късно да се промени по искане на някоя от другите партии и ние още веднъж да се събираме, с цел да разясняваме техните претенции, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия.

Засега се върви към вид " Продължаваме промяната " да подписват настрана съглашение с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Според Нинова обаче по-добрият вид е общ документ сред всички.

" Още от началото на воденето на диалозите ние декларирахме, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем по едно и също време да изясним противоречивите въпроси, а не просто да си препредаваме един на различен промени в съглашението. До този миг Политическа партия не са ни поканили на такава обща среща ", съобщи тя.

Нинова обаче удостовери за реализирано единодушие всеки министър да избира зам.-министри, както и всяка партия да има консултант във всяко министерство.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР