Преговорите за съставяне на правителство вървят добре. Срокът е понеделник

...
Преговорите за съставяне на правителство вървят добре. Срокът е понеделник
Коментари Харесай

Румен Христов: Любопитен съм как Асен Василев ще състави бюджет с 3% дефицит

" Преговорите за сформиране на държавно управление вървят добре. Срокът е понеделник 17 часа. Ако сме подготвени по-рано, бихме могли да излезем със мнение за посочените имена за министри. Не съм доста благополучен от тази коалиция и оставам леко отчаян от сътрудниците от Политическа партия за какво оферират политически фигури в експертно държавно управление. Политическите фигури ще носят цялата отговорност. На нас също ще ни вменяват упреци, защото сме подкрепящи ”. Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването " Денят онлайн ” по

Асен Василев към този момент остава в кабинета, изясни той. " Аз съм доста любопитен по какъв начин Василев ще сформира бюджет с 3% недостиг без да подвига налози, без да взима заеми, без да орязва обществени разноски и без да протяга ръка към запаса. Много ми е любопитно това. Казахме – този, който сътвори издънения бюджет, да пристигна да го оправи ”, изясни Румен Христов.

По време на избори най-важният е регионалният шеф и шефовете на районните структури на Министерство на вътрешните работи, разясни Христов. " За да не се случи заканата, отправена в изтеклия запис, да не се изкушат да вършат избори по " бай Ганьовски ”, избрахме персона, на която имаме доверие всички. Калин Стоянов е от системата, дава отговор на условието да бъде специалист. Да се надяваме, че няма да извършва политически поръчки, тъй като има няколко институции в България, които не трябва да се употребяват като бухалки – силовите министерства, прокуратурата, държавната администрация ”, сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

По думите му неговата политическа групировка ще внесе смяна, тъй че не президентът, а Народното събрание на паритетен принцип да назначава държавно управление, в случай че първата мощ не успее да сформира кабинет.

За опасенията на президента Румен Радев, той сподели, че решението за сформиране на кабинет е тяхно. " Кабинетът може да бъде свален когато и да е ”, изясни Христов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР