Преговорите за присъединяването на страната към Шенген продължават.Така премиерът акад.

...
Преговорите за присъединяването на страната към Шенген продължават.Така премиерът акад.
Коментари Харесай

Денков: Голям успех е да влезем във въздушния и морския Шенген. Няма да се откажем от преговори за сухопътните граници

" Преговорите за присъединението на страната към Шенген не престават ".

Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява какви са възможностите Австрия да промени решението си за сухопътните граници до края на тази година и в случай че това не стане, какви гаранции ще изиска България, тъй че да имаме пълноправно участие в Шенген, предава БГНЕС.

" Първо, да влезем във въздушния и морския Шенген, това към този момент си е огромен триумф. Така че дано първо да се зарадваме на това. Ще преговаряме до последния миг за това и сухопътните граници да бъдат включени ", уточни Денков.

Що се отнася до плаващия под малтийски байрак българският търговски транспортен съд " Руен ", който бе отвлечен, министър председателят сподели, че страната работи за сполучлива развръзка на обстановката.

" Винаги има опасности, когато един транспортен съд е похитен. Естествено, че сме обезпокоени, само че имаме връзка и в единия, и в другия случай с хора, институции, които са наоколо, тъй че работим доколкото можем ние да помогнем за сполучлива развръзка и в двата случая “, заключи министър председателят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР