Преговорите за правителство у нас не биха могли да се

...
Преговорите за правителство у нас не биха могли да се
Коментари Харесай

Суверенитетът на България отдавна вече изтича извън българските ни институции

Преговорите за държавно управление у нас не биха могли да се дефинират като най-вълнуващият сюжет за Брюксел. Опасявам се, че суверенитетът на България от дълго време към този момент изтича отвън българските ни институции, въпросите се вземат решение извън. При цялата ми благосклонност да допускам, че текат трагични договаряния и че те са към стойностни тематики и позиции, мисля, че въпросът ще бъде решен извън. Обратно на сътрудниците ми, които споделят, че са оптимисти, че ще има кабинет, аз споделям: черноглед съм, ще има! Това разяснява в Иво Христов, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

По думите му огромният проблем у нас е неналичието на легитимност на българските политически институции. Дори държавното управление, което имаме сега, не бе определено от гласоподавателите с тази концепция.

" Нито симпатизантите на ГЕРБ гласоподаваха с концепцията да се коалират с Продължаваме промяната - Демократична България, още по-малко десните симпатизанти ратуваха за коалиция с ГЕРБ. Всички бяха излъгани на последните избори ", сподели Иво Христов.

Трябва да се върне легитимността на българския политически живот. Българите са обърнали тил на урните, акцентира Христов и добави, че е нужна действителна конституционна промяна, която разпознава същинските проблеми и ги лекува.

Иво Христов разяснява и казуса с миграцията, като съобщи, че тя е проблем за всички европейски страни, в немалка степен и за България.

Според Иво Христов, левицата в Европейски Съюз сбърка пътя през последните години, като напусна пътя на икономическия терен и пристана на неолибералния консенсус и се зае единствено и само със отбрана правата на малцинствата - полови, расови и прочие

" Тези права са обезпечени. А в случай че желаете да отбраните едно малцинство, каквото и да било то, вие създавате отговорности за всички останали, тъй като те би трябвало да го назовават по избран метод, би трябвало да съблюдават неговите правила. Когато защитавате разпоредбите на голям брой малцинства се натрупва сериозна маса от ограничавания, които са сума от всички тези отговорности, които имаме към всяко едно от тези малцинства, в следствие обществото стартира да се унищожава и това отваря пътя на крайната десница ", означи той.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР