Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация

...
Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация
Коментари Харесай

Продължаваме промяната вече започнаха преговорите за съставяне на кабинет

Преговорите за поддръжка на предстоящ кабинет с мандата на групировка "Продължаваме смяната " към този момент са почнали и се организират и в този миг. Това заяви пред БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния избор.

"Днес приказваме с "Има подобен народ ", Българска социалистическа партия и "Демократична България ". Предвид динамичната обстановка в техните управления, диалозите сега са неофициални и се надяваме до края на деня, довечера да можем да споделим с медиите по какъв начин напредваме ".

Българска социалистическа партия удостовери, че ще взе участие в договарянията за сформиране на държавно управление с мандат на "Продължаваме смяната ". Корнелия Нинова разгласи, че е получила позвъняване от Кирил Петков и Асен Василев.

"Приехме тази покана. Започнахме договаряния за държавно управление.Разбира се, в този диалог си казахме, че първо ще сложим на масата стратегиите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединяване. Ще работим по-късно във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да беседват в детайлности за стратегия на бъдещо държавно управление ", съобщи по-рано през днешния ден Нинова малко преди да разгласи, че подава оставка.

Засега от „ ИТН “ отхвърлят коментар, а от „ Демократична България “ потвърдиха пред БНР, че в късния следобяд ще се срещнат с представители на „ Продължаваме промяната “.

Към ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не са отправяни предложения за диалози.

Партия "Възраждане " би преговаряла за поддръжка на предстоящ кабинет с "Продължаваме смяната " единствено при ангажимент от тяхна страна за анулация на всички ограничаващи ограничения, наложени поради Covid-заразата. Това разгласи по-рано през днешния ден водачът на партията Костадин Костадинов. "Преди да стартираме диалози, ние желаеме да разберем ще отпаднат ли всички ограничаващи мерки; ще отпадне ли условието децата ни да бъдат тествани, тъй като ние желаеме децата ни да се върнат в учебно заведение ".

От "Продължаваме смяната " не одобряват изискването на "Възраждане ", уточни Даниел Лорер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР