Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация

...
Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Харвардите започнаха совалките за подкрепа на правителство

Преговорите за поддръжка на предстоящ кабинет с мандата на групировка " Продължаваме промяната " към този момент са почнали и се организират и в този миг. Това заяви за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния избор:

" Днес приказваме с " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Предвид динамичната обстановка в техните управления, диалозите сега са неофициални и се надяваме до края на деня, довечера да можем да споделим с медиите по какъв начин напредваме ".

Българска социалистическа партия удостовери, че ще взе участие в договарянията за на с мандат на " Продължаваме промяната ". Корнелия Нинова разгласи, че е получила позвъняване от Кирил Петков и Асен Василев:
свързани новини52593преди 5 часа149414преди 6 часа
" Приехме тази покана. Започнахме договаряния за държавно управление! Разбира се, в този диалог си казахме, че първо ще сложим на масата стратегиите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединяване. Ще работим по-късно във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да беседват в детайлности за стратегия на бъдещо държавно управление ".

Засега от „ ИТН “ отхвърлят коментар, а от „ Демократична България “ потвърдиха пред БНР, че в късния следобяд ще се срещнат с представители на „ Продължаваме промяната “.

Към ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не са отправяни предложения за диалози.

Партия " Възраждане " би преговаряла за поддръжка на предстоящ кабинет с " Продължаваме промяната " единствено при ангажимент от тяхна страна за анулация на всички ограничаващи ограничения, наложени поради Covid-заразата. Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов:

" Преди да стартираме диалози, ние желаеме да разберем ще отпаднат ли всички ограничаващи мерки; ще отпадне ли условието децата ни да бъдат тествани, тъй като ние желаеме децата ни да се върнат в учебно заведение ".

От " Продължаваме промяната " не одобряват изискването на " Възраждане ", уточни Даниел Лорер.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР