Преговорите за доставка на втечнен газ са много малка част

...
Преговорите за доставка на втечнен газ са много малка част
Коментари Харесай

Керемедчиев: Втечненият газ е малка част от стратегията на САЩ за Източна Европа

Преговорите за доставка на полутечен газ са доста дребна част от цялата тактика, която има Съединените щати за Източна Европа, тъй като за последните дни се вижда, че те внезапно трансформират своята политика и до септември ще усилят оптимално натиска върху Русия.

Това сподели Милен Керемедчиев, някогашен зам.-външен министър, по БТВ. По думите му излизането от газовата рецесия няма да е елементарно и бързо.

" Всъщност главната задача на Щатите не толкоз да заменят бързо доставките от Русия, които доста мъчно може да бъдат сменени непосредствено, а напълването колкото може по бързо на газохранилищата освен в България, само че и в Европа, счита Керемедчиев. Той подсети, че Съединени американски щати заделят голям запас, с цел да подкрепят съпротивата на украинската войска против съветската инвазия.

" Те освен ще харчат тези средства за подкрепяне на Украйна, само че ще харчат средства за подкрепяне на източния фронт на НАТО. България стои много едва и меко в общата отбранителна линия, която сега се заражда против Русия. Съответно, това посещаване на премиера беше не толкоз за договаряне на диверсификацията на газ, защото два танкера или следващи танкери няма бързо да решат тази газова рецесия. На нас ни трябват други дейности, само че най значимото е България да бъде един корав и пореден член на НАТО, който следва общата политика на Алианса. Виждате какви различия има, включително и в държавното управление последните месеци ", разяснява Керемедчиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР