Преговорите за Брекзит са в задънена улица. Ние трябва и

...
Преговорите за Брекзит са в задънена улица. Ние трябва и
Коментари Харесай

Мей: Преговорите за Брекзит са в задънена улица, очаквам уважение от ЕС

Преговорите за Брекзит са в " задънена улица ". Ние би трябвало и ще продължим да се приготвяме за сюжет овакантяване на Европейски Съюз без съглашение.

Това съобщи министър председателят на Англия Тереза Мей на конференция в Лондон, представена от Агенция Франс Прес, " Гардиън " и други международни организации.

Мей изиска нови оферти от Европейски Съюз за излизане от безизходицата, откакто проектът от " Чекърс " беше отритнат от евролидерите.

Вчера водачите на Европейски Съюз оповестиха след срещата си за Брекзит в Австрия, че няма да одобрят проекта, защото е в прорез с разпоредбите на единния пазар.

По думите на английския министър-председател двете страни желаят съглашение, само че има две области, в които Лондон и Брюксел са много надалеч един от различен. Мей добави, че Европейски Съюз към момента предлага единствено два разновидността за бъдещите стопански връзки.

Тя изясни, че първият вид е Европейска икономическа зона, което значи да се съблюдават всички правила на Европейски Съюз, " безконтролна имиграция от Европейски Съюз " и никакви търговски съглашения с други страни. Според нея този вид е " насмешка " с резултата от референдума.

Вторият вид, съгласно нея, е съглашение за свободна търговия с Англия и Северна Ирландия остава в митническия съюз, отделена за непрекъснато от Обединеното кралство. Министър-председателят е безапелационен, че Северна Ирландия е " неразделна част от Англия...нещо, на което в никакъв случай няма да се съгласим ".

И двата разновидността биха били " неприятно съглашение...винаги съм казвала, че без съглашение е по-добре от неприятно съглашение ", повтори тя и добави, че се отнася към Европейски Съюз с " почитание " и чака сходно нещо от Брюксел.

" Сега ние би трябвало да чуем от Европейски Съюз каква е действителната опция и по-късно можем да я обсъдим ", продължи Тереза Мей и разясни, че желае да се изяснят няколко въпроса. Мей желае да е ясно, че правата на европейските жители ще бъдат предпазени при положение, че не се подписа съглашение.

Според Мей народът на Северна Ирландия ще направи всичко, с цел да предотврати " твърда " граница с Ирландия.

Европейски Съюз би трябвало да е наясно, няма да отхвърля резултата от референдума, нито ще разделя страната си. Нуждаем се от съществени диалози за разрешаване на двата огромни въпроса, акцентира тя.

Мей повтори, че няма да има втори референдум. Тя е безапелационна, че отговорът на Европейски Съюз за проектите за Брекзит е " недопустим ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР