Преговорите за бъдещия , който сертифицира дали носителят му е

...
Преговорите за бъдещия , който сертифицира дали носителят му е
Коментари Харесай

Ваксинационният зелен сертификат в ЕС е на път да доведе до сериозни проблеми

Преговорите за бъдещия, който сертифицира дали носителят му е имунизиран, прекарал е болестта COVID-19 в последните 6 месеца или има неотдавнашен негативен PCR, предвещава конфликт сред Европейския парламент и страните-членки, с радикално разнообразни позиции по отношение на преимуществата, които би трябвало да даде този документ, оповестява организация EFE, представена от БГНЕС.
Тези несъответствия бяха обсъждани в спор в Европейския парламент нощес, преди евродепутатите да дефинират позицията си за договаряния по документа, която ще бъде публично оповестена през днешния ден, 29 април. Евродепутатите ще стартират диалози със страните идната седмица, с желанието документът да проработи до края на юни.
 Фон дер Лайен: Европейски Съюз ще приема туристи, имунизирани против ковид с утвърдените от Съюза ваксини Фон дер Лайен: Европейски Съюз ще приема туристи, имунизирани против ковид с утвърдените от Съюза ваксини
Всички страни от Европейски Съюз ще одобряват туристи, които са имунизирани против ковид с медикаменти, минали сертификацията на Европейската а...
Всъщност, концепцията за сертфиката към този момент беше разкритикувана от СЗО. Съединени американски щати също не я възприемат. Освен това, порастват опасенията, че въвеждането на документа може да значи юридически проблем - поради правилото за независимост на придвижването в границите на Европейски Съюз и изключително Шенгенската зона, който е залегнал в Договора за действие на Европейски Съюз. Разделението " здрави - заболели " при влизане от една страна-членка в друга и особено в Шенгенската зона би могло да стане обект на правосъдни каузи. Европейският парламент упорства, че документът няма да е непрекъснат - ще работи " до края на пандемията " или " най-вече 12 месеца след въвеждането му ", само че това не наподобява задоволително мощна гаранция за мнозина. Но научните доказателства, че имунизираните не популяризират вируса на 100%, досега липсват и това е мощен мотив против документа в този му тип.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР