Преговорите вероятно ще продължат по-дълго, но разбирателство ще има и

...
Преговорите вероятно ще продължат по-дълго, но разбирателство ще има и
Коментари Харесай

Васил Тончев: Ротацията ще се случи

Преговорите евентуално ще продължат по-дълго, само че съгласие ще има и ротацията ще се извърши. Това сподели нощес в изявление за „ Денят онлайн " социологът от „ Сова Харис " Васил Тончев.

" Ако ли не, ще е сериозна политическа неточност и за двете обединения - това би означавало да оставят всички правила и да надделеят междуличностните взаимоотношения. Сглобката не е изпълнила функционалността си. Добре е за страната тя да продължи ", добави той.

Тончев предвижда доста сериозен пазарлък и битка за позиции. За него, обаче, предварителните избори са неизбежни. Прогнозата му е това да се случи след 9 месеца, защото в този момент е „ неуместно ".

Според него казусът не се корени в това кой ще стане министър на външните работи. " Целият въпрос е за правосъдната промяна - Прокуратурата, Висшия правосъден съвет. Поне към този момент не виждам аспект или формула, по която ще се схванат ", разяснява Васил Тончев.

„ Абсолютно е допустимо Борисов да се откаже от външния министър и съдружно съглашение ", счита социологът.

Той е уверен, че сделка сред ГЕРБ и ПП-ДБ ще има. „ Ако има съдружно съглашение, то ще е след 9 месеца, когато може би към този момент няма и да има потребност от сглобката. Ако станат съществени промени във външнополитически проект, обстановката може да е напълно друга тогава, сглобката да е изпълнила задачата си и да пристигна време за избори ", сподели Тончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР