Преговорите са една игра, която си има правила, и те

...
Преговорите са една игра, която си има правила, и те
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: България трябва да разполага с подготвени кадри

Преговорите са една игра, която си има правила, и те би трябвало да се съблюдават. Очевидно някой не е прочел доктрина на договарянията. Те авансово би трябвало да се договорят по какъв сюжет ще договарят, по какви правила на играта ще играят. Да се объркат разпоредбите на играта значи, че нещо е непрофесионално направено. Това сподели математикът проф. Огнян Кунчев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Ако не се следват разпоредбите на играта, това отблъсква публиката. Резултатът е 70% от гласоподавателите, които не гласоподават.

„ Основното обръщение, което желая да насочва, е, че България би трябвало да разполага с готови фрагменти. Трябва да имаме готови институции, които да се занимаят с такива спешни обстановки и даже да вземат решение действителните въпроси ", съобщи проф. Кунчев.

Бившият шеф на „ Пирогов " доцент Спас Спасков съобщи, че подготовката е доста значим фактор в договарянията. „ Още когато се вършат диалозите в предизборната част, би трябвало да си направиш вратата за бъдещи диалози с някого по какъв начин ще управлявате. Когато в предизборната битка си разрешил да обиждаш и да градиш своята позиция въз основата на отричане, а не въз основата на свои позитивни качества, попадаш в клопката на невъзможността за договаряния ", уточни той.

За бранша на опазването на здравето извънредно значимо значение има общата политическа поддръжка за здравния министър, съобщи доцент Спасков. „ Сега липсва действителна политическа поддръжка по посока на министрите, които и да са те. Не мисля, че приказваме за стопански ползи. По-скоро опазването на здравето е един парещ картоф и всеки се пробва да го трансферира на различен. Министърът би трябвало да има доста ясна визия какво прави и за какво го прави. Когато се сменя един шеф, това би трябвало да бъде обвързвано главно със стратегическата линия на министерството. Тогава, когато липсва такава линия, постоянно ще си мислим, че промените стават заради някакви персонални несимпатии ", разяснява той.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР