Преговорите с Volkswagen за изграждане на автомобилен завод у нас

...
Преговорите с Volkswagen за изграждане на автомобилен завод у нас
Коментари Харесай

Арх. Любомир Станиславов: Казусът с Volkswagen не е приключил

" Преговорите с „ Volkswagen ” за създаване на авто цех у нас са към момента не са завършили " , сподели в студиото на „ 120 минути ” по БТВ арх. Любомир Станиславов. Той също е част от организацията по договарянето от българска страна. Станиславов съобщи, че България няма публично удостоверение или отвод от компанията и " към момента има късмет ".
" Да, има избрани стъпки, които се случват в Турция в тази посока. Но Надзорният съвет на автомобилния колос не утвърждава тази договорка, в Турция. Това значи, че има нещо, което ги стопира ”, разяснява Любомир Станиславов. Той напомни, че българската страна е взела участие в конкурс за цех за създаване на дребни SUV във фаза 1 и огромни SUV модели във фаза 2, който трябваше да бъде ситуиран в Източна Европа.
Във финалната фаза от надпреварата останаха три разновидността за терен, на който да бъде построен заводът: Кремиковци до София и две зони в Турция, " освен това в азиатската част ”, изясни арх. Станиславов. По думите му, е допустимо в хода на договарянията заданието на състезанието да се е  трансформирало . Архитектът съобщи, че съгласно турската преса в страната им ще се вършат огромни седани, а не SUV модели, както е било по изискване.
Според договарящия в договорката, теренът у нас е бил най-хубав откъм инфраструктура в Източна Европа. Станиславов добави, че една от аргументите за първичния отказможе да е неналичието на задоволително добре квалифицираните фрагменти . „ За да вършиме автомобилна промишленост се нуждаете от огромни терени, инфраструктура и доста хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната промишленост може да случва единствено със съдействието на страната ”, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР