Преговорите с Турция за членството на Швеция в НАТО ще

...
Преговорите с Турция за членството на Швеция в НАТО ще
Коментари Харесай

Андершон: Преговорите с Турция за членството на Швеция в НАТО ще отнемат известно време

Преговорите с Турция за участието на Швеция в НАТО ще лишават известно време, съобщи през днешния ден шведският министър-председател Магдалена Андершон.

Пред шведската публична осведомителна организация ТТ тя сподели, че срещата ѝ с турския президент Реджеп Тайип Ердоган е била " доброжелателна и позитивна ".

" Швеция и Финландия ще продължат двустранните и тристранните договаряния с Турция в близко бъдеще, само че те ще лишават известно време ", сподели шведският министър председател.

Подчертавайки, че чака с неспокойствие идните договаряния с Анкара, Андершон съобщи, че Швеция е една от първите страни, класифицирали ПКК като терористична организация.

Миналата седмица Швеция и Финландия публично подадоха молба за присъединение към НАТО - решение, подтикнато от войната на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари.

Но Турция - дълготраен член на алианса, възрази против кандидатурите за участие, критикувайки страните, че толерират и даже поддържат терористични групировки като Кюрдската работническа партия (ПКК). /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР