Преговорите с правителството тази вечер не означават край на протестите,

...
Преговорите с правителството тази вечер не означават край на протестите,
Коментари Харесай

Караколев: Законопроектите за земеделския сектор са основата за преговори

Преговорите с държавното управление довечера не значат завършек на митингите, тъй като 10 договарящи индивида не може да вземат решение от името на 15 хиляди фермери, в случай че към момента неразбираемите оферти на премиера не удовлетворяват земеделските стопани. Това съобщи Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и член на управлението на Българската земеделска камара на митинга, който за втори ден затвори основния път София – Варна при великотърновското село Шереметя.

 

Седемте законопроекта за земеделския бранш са основата за договарянията, съобщи Симеон Караколев от Аграрната камара.

 

" Законите са единственото дълготрайно средство, с което ние да създадем работата на земеделските производители по-устойчива ", посочи той.

 

Няма да отстъпим от финансовите си претенции за подкрепяне на другите аграрни браншове, уточни Караколев.

" Въпросът е, че ние би трябвало да забележим по какъв начин държавното управление си ги показва ", сподели още той.

 

Протестиращите зърнопроизводители, овощари, пчелари, птицевъди и животновъди във Великотърновска област споделят, че не имат вяра на държавното управление, което по думите им се пробва да ги смачка и не одобряват изискванията за финансова помощ.

" Като докажеш, че си на загуба, какво вършим – незабавно Национална агенция за приходите влиза на проверка, стартират едни филми. С всичко сме ощетени, това не е страна, това е мащеха. Имаме едни помощи, които би трябвало да получим, а те ни ги отрязаха. Те желаят да ни смачкат и този импорт, който става сега, още е доста по-лош ", разяснява Караколев.

 

 Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

 

С оркестър протестиращите фермери погребаха в ковчег българското отглеждане на животни, възпламениха кошери, овошки, плява и вълна, разляха мляко на пътя.

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР