Преговорите с Москва за постигане на мирно споразумение са изключително

...
Преговорите с Москва за постигане на мирно споразумение са изключително
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Русия се придържа към тактика на обществен натиск при преговорите


Преговорите с Москва за реализиране на спокойно съглашение са извънредно сложни, съобщи Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, откакто съветският държавен глава Владимир Путин порица " неналичието на поредност " на украинците, съобщи Франс прес.

" Преговорите са извънредно сложни ", съобщи Подоляк в известие за медиите, като изрази страдание, че " съветската страна се придържа към обичайна си тактичност на публичен напън върху процеса на договаряния, в това число посредством избрани изказвания ".

" Ясно е, че през днешния ден прочувствената страна на процеса е тежка ", разяснява той, като посочи, че " украинската делегация работи единствено в проукраински и транспарантни рамки ".

Според украинските управляващи, през последните дни в градове към Киев, в това число Буча и Ирпин, са открити няколкостотин тела на цивилни. Руските войски се изтеглиха от района в края на март.

Москва отхвърля да е обвързвана с това и го дефинира като " инсценировка ", проведена от украинската страна за да й навреди.

По-рано през днешния ден съветският президент Путин порица " неналичието на поредност " на украинските договарящи, която съгласно него пречи на постигането на съглашение сред Киев и Москва за слагане на завършек на съветската атака.

" Няма подозрение (че съветските цели ще бъдат изпълнени), те са безусловно ясни и благородни. Основната цел е да се помогне на хората от Донбас ", в източната част на Украйна, добави Путин по време на посещаване в съветския Далечен изток.

Дискусиите сред двете страни не престават онлайн, посочи през днешния ден Подоляк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР