Преговорите с Газпром няма да доведат до желаните резултати, те

...
Преговорите с Газпром няма да доведат до желаните резултати, те
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Разговорът с „Газпром” няма да доведе доникъде

Преговорите с „ Газпром ” няма да доведат до мечтаните резултати, те единствено ще подтикват съветската страна да продължи да организира политиката, която е провеждала и досега. Мнението изрази някогашният външен министър Надейжда Нейнски в предаването.

„ Русия не поддържа връзка на пазарен принцип и употребява газа като оръжие. Това стана ясно още първоначално, когато Путин пристигна. Тогава той накара непознатите компании, които участваха като смесени компании в Русия, с цел да създават газовите залежи, да изоставен страната. Още тогава това беше знак, че Русия ще употребява газа като оръжие за напън върху Европа . Този газов шантаж от страна на Русия продължава доста дълго време ”, разяснява Нейнски.
Според нея Европа към този момент си е дала ясна сметка защо става дума.

„ Путин изрично не съумя да реализира задачите си. Това, което направи, е най-страшният му сън. Европа в никакъв случай не е била по-консолидирана. Да, зимата ще е огромно тестване за солидарността на Европа. Но през юли беше признат ексклузивен проект на Европейски Съюз за обстановки без газ от Русия ”, изясни Нейнски.

„ 12 страни сега имат съвсем изцяло спрени доставки на газ , тъй като отхвърлят да заплащат в рубли. Това е спрян контракт от страна на „ Газпром ”, което демонстрира, че той е обезсърчителен сътрудник ”, сподели още тя.

Според нея Русия ще продължи да употребява газа като оръжие, с цел да принуждава Европа към отстъпки.

„ На процедура НАТО се приближи към границите на Русия ”, изясни Нейнски. Тя даде образец със Скандинавските страни.  
Според нея е голям проблем това, че в никакъв случай не може да сме сигурни дали един контракт ще бъде изпълнен.

Нейнски дефинира политиката на страната ни във връзка с Русия в последните месеци като „ многозначна ”.
Тя разяснява и визитата на посланик Джим О'Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати.

„ Знаете, че имаме стратегическо партньорство. В един интервал на война има редица закани за националната сигурност, а те минават и през Черно море. Много са тематиките, които могат да разискват стратегически сътрудници каквито сме ние и Съединени американски щати ”, сподели Нейнски.

По отношение на кончината на Михаил Горбачов , тя сподели, че той ще остане „ знак в историята на отварянето на Русия към естествения свят , опитите за реформирането на Русия ”.

„ На процедура той сложи края на Студената война, дружно със западните водачи. Той донесе вярата, че Русия може да бъде една европейска естествена страна. В подтекста на актуалните събития наследството на Горбачов е печален спомен. Русия през днешния ден не носи вяра за промени. Напротив тя дава мрачна картина и заплашва европейската и международна сигурност ”, разяснява Нейнски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР