Преговорите с „Газпром” няма да доведат до желаните резултати, те

...
Преговорите с „Газпром” няма да доведат до желаните резултати, те
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Путин категорично не успя да постигне целите си

Преговорите с „ Газпром” няма да доведат до мечтаните резултати, те единствено ще подтикват съветската страна да продължи да организира политиката, която е провеждала и досега. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред Нова.

„ Русия не поддържа връзка на пазарен принцип и употребява газа като оръжие. Това стана ясно още първоначално, когато Путин пристигна. Тогава той накара непознатите компании, които участваха като смесени компании в Русия, с цел да създават газовите залежи, да изоставен страната. Още тогава това беше знак, че Русия ще употребява газа като оръжие за напън върху Европа. Този газов шантаж от страна на Русия продължава доста дълго време”, разяснява Нейнски.

„ Путин изрично не съумя да реализира задачите си. Това, което направи, е най-страшният му сън. Европа в никакъв случай не е била по-консолидирана. Да, зимата ще е огромно тестване за солидарността на Европа. Но през юли беше признат ексклузивен проект на Европейски Съюз за обстановки без газ от Русия”, напомни Нейнски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР