Преговорите с Байдън, на които Макрон, Франция и следователно ЕС

...
Преговорите с Байдън, на които Макрон, Франция и следователно ЕС
Коментари Харесай

В Америка Макрон лиши Франция от величие

Преговорите с Байдън, на които Макрон, Франция и затова Европейски Съюз залагаха прекалено много, приключиха с неуспех. Дори двестате омара, сервирани на церемония вечерята (Между другото, какво ще кажат другите „ зелени “, на които френският президент понякога желае да се хареса? ) не съумяха да отстранен неприятния усет след провалянето.

Байдън не отстъпи и на йота и даже не намерения за това – което сподели без никакво съмнение – от проекта си да поддържа американското произвеждане и производители (и затова да ограничи инфлацията).

Въпреки фанфарите, Марсилезата, частната вечеря в безценен вашингтонски ресторант за двете президентски двойки, макар всички уверения за „ обич, другарство, съюз “, Америка нито за минута, нито за секунда не намерения да се отхвърля от преместването (А „ Законът за понижаване на инфлацията “, признат от Конгреса през лятото и подписан от Байдън през август, по хипотеза значи това) на европейска промишленост в Съединени американски щати

Любовта и другарството са усеща, които идват и си отиват, а американските политически хищници постоянно желаят да ядат.

И в този момент, каквито и речи да изнася Макрон в Конгреса, каквито и реторични похвати да употребява, хищниците от другата страна на Атлантика имат вкус както в никакъв случай до момента.

Европейският съюз би трябвало да се помири с това. Както в действителност френският ръководещ хайлайф към този момент се е примирил, тръгвайки с невиждана помпозност да съблазнява американците. „ Той нямаше желание да ми се извинява, аз също няма да го направя “, с тези думи заключи пътуването си Макрон.

Европейската политика на поддръжка на всички американски начинания и всички дейности, които Съединени американски щати оферират или подхващат на европейския континент в миг на нов кръг от геополитическата рецесия претърпя пагубен проваляне. Основният съдружник на Брюксел - Вашингтон, въобще няма да прави взаимни отстъпки с ползите и задачите си. В стопанската система, апропо, преди всичко. Дори не беше изработен намек за каквито и да е взаимни отстъпки, взимане поради на желанията и загрижеността на европейските водачи. Не беше показано, че ще бъдат чути европейските стремежи да не задушат право пред очите им отслабващите европейски стопански системи.

По някаква причина паневропейците, когато Москва сподели безусловно същото, че Съединени американски щати не се вслушват в нейните опасения, само че в сферата не на стопанската система, а на сигурността, те имаха вяра, че при тях паневропейците ще бъде друго. Че са съдружници и сътрудници, а не като " тези руснаци ", които са противници, в случай че не и врагове.

За американците, които изкусно, все едно деца, замотаха наивните паневропейци към пръстите, им е все едно. Всички са идентични.

И това, което пречи на американската агресия, без значение дали в политиката или в стопанската система, би трябвало да бъде в случай че не изцяло унищожено, то удушено до загуба на схващане и ориентировка в пространството.

Макрон се връща в Париж с празни ръце. Той няма какво да каже нито на събеседниците си в Брюксел, нито на гласоподавателите си.

Що се отнася до последното, те схванаха преди самия президент, че пътуването зад граница е загуба на време и пари, безусловно безсмислено. Според данните на социологическото изследване, оповестени в края на седмицата, съвсем 70% от французите не имат вяра на дейностите на сегашния водач на страната, рейтингът на доверието на премиера е още по-нисък.

Ръководството на страната с втора по величина стопанска система в Европа, която постоянно се е позиционирала като " честен водач " на Европейския съюз, единствено по себе си се оказа в цялостен честен банкрут. И какви други думи да се употребяват в този подтекст, в случай че не ви имат вяра личните ви съграждани, които, до момента в който ядете омари на тържествено поставена маса, едвам свързват двата края и на които им дават обещание прекъсвания на тока незабавно след края на Новогодишни празници?

Макрон също може да се назова банкрутирал, тъй като вътрешната политика, построена само върху желанието да се хареса на една или друга политическа мощ, а по-късно на една или друга част от електората, докара до там, че в този момент съвсем никой не му има вяра

По време на отсъствието на президента кабинетът на министър-председателя изпрати указания до френските префекти за това какъв е „ минимум безболезненият метод да се извършат непрекъснати спирания на тока “.

Така за „ неусетен метод “ от тези, които, несъмнено, няма да бъдат наранени от прекъсвания по никакъв метод, тъй като са на държавна работа и правят значима работа, се смята „ затварянето на учебните заведения заран, липса на всевъзможен трафик, в това число и персонален превоз, защото няма да работят светофарите, както и семафорите “, както и спиране на тока в частните семейства. Очевидно антените за предаване на мобилен сигнал също могат да бъдат изключени, т.е. интернет ще изчезне от къщите и улиците на Франция, втората по мощ стопанска система в Европейски Съюз. Ако се случи неволя, злощастие или случай, ще има единствено един номер за незабавни случаи, на който въпреки всичко ще можете да се обадите. Да не приказваме за обстоятелството, че всяко външно осветяване ще изгасне.

Чудя се къде са през днешния ден тези, които крещяха по всички краища за „ възобновими енергийни източници “, за вятърни мелници, които „ ще оказват помощ да се оправим с енергийната взаимозависимост от Русия “? Млъкнаха и тези, които призоваваха за затваряне на АЕЦ, които Макрон непрестанно поддържаше.

Прогнозират, че януари ще е леден, само че ремонтираните реактори не са пуснати в употреба. Твърде остарели са и с прекалено много механически проблеми. Твърде дълго ще се отстраняват.

В този смисъл обединена Европа, която е извънредно за всичко положително и прогресивно, по безусловно нищо не се разграничава от Франция. Можем да предположим, че концепцията на глобалистките корпорации да заличат всевъзможни разлики в съответния случай е изпълнена съвсем идеално.

Европа престава да бъде един от полюсите на въздействие върху геополитиката - доставки за Украйна на стойност стотици милиони евро няма да трансформират този факт. За да влияеш, би трябвало да имаш запаси – индустриални и финансови, само че и двете последователно изчезват от континента.

Пердахът, който, въпреки и с усмивка и с други изрази на най-голямо другарство, Макрон получи в Съединени американски щати, а оттова и Франция, и, несъмнено, цяла Европа, се случи на първо място тъй като, преследвайки химерата на глобализма, Европейски Съюз не помни за личните си ползи, за своите жители, а също и за своите недостатъци.

Основният е евтиният импорт на постоянно евтини индустриални първични материали. От Русия. Като се простреля осем пъти в краката и наложи осем пакета наказания против страната ни, Европейски Съюз обезкърви личната си стопанска система и подтиква развиването на американската. Всичко това, несъмнено, е в границите на същите съюз и другарство, в които Байдън уверяваше Макрон. И той повярва. Или се престори, че има вяра. Но в действителност в този момент - месец преди доста евентуалните спирания на тока и новите нараствания на цените, както и идната криза - това към този момент няма значение.

Друго е значимо – обединена Европа загуби своя искра, благосъстояние, разцвет и това, което се назовава „ убеденост в бъдещето “. Тя загуби и концепцията, и опцията да бъде център на мощ и взимане на решения. Ерата свърши.

И във Вашингтон бяха изцяло наясно с това, когато разработваха Закона за понижаване на инфлацията, който унищожава европейската промишленост.

Е, във Франция, почтено казано, нещата са в действителност зле - една страна, с цел да съществува на картата, не би трябвало да има воал от великолепие, а същинско великолепие. Създателят на Петата република, Дьо Гол, загатва това в своите записки: „ Франция не може да бъде Франция без присъщото ѝ великолепие “.

Настоящият водач на страната беше уверен в правотата на генерала във Вашингтон, когато всичките му претенции и възражения бяха отхвърлени от доста по-силен сътрудник.

Съгражданите на Макрон ще схванат точността на тази фраза, когато се разсънят по мрачно в януарския мраз. И заспят в същата мрачевина в студените януарски вечери. Без вяра да купят топли кроасани за закуска.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР