Преговорите на Северна Македония и Албания с ЕС трябва да

...
Преговорите на Северна Македония и Албания с ЕС трябва да
Коментари Харесай

И Германия настоява Северна Македония и България бързо да ре...

Преговорите на Северна Македония и Албания с Европейски Съюз би трябвало да стартират, Германия ще продължи интензивно да се застъпва за това, сподели немската министърка за Европа Анна Люрман на конференция с македонснкия министъра по европейските въпроси Боян Маричич, заяви организация МИА.

Люрман разяснява обаче, че двустранните въпроси би трябвало да бъдат решени двустранно, без значение от процеса на присъединение към Европейски Съюз. Тя добави, че Северна Македония и България интензивно работят за решение на блокадата.

Северна Македония поредно продължава да върви по пътя на промените и върховенството на закона, Люрман също е сигнал в посока Европейски Съюз. Бих желала да ви окуража да останете на този път, уточни министърът, добавяйки, че без битка срещу корупцията нито една страна не може да се развива.

" Германия е сериозна с вероятността за Европейски Съюз на всички страни в района. Европейски Съюз във връзка с Северна Македония държи на думата си. Всички предпоставки за начало на присъединителните договаряния са изпълнени ".

Министър Маричич уточни от своя страна, че Северна Македония е решена да беседва за отворените въпроси с България отворено, откровено и кардинално.

От огромно значение за целокупния преговорен развой ще бъде и Европейски Съюз да даде своя принос, с който ще покаже, че към момента е жив дневният ред за разширение, сподели Маричич.

Той уточни, че днешното посещаване на Люрман в първия ден на новосформираното държавно управление е от извънредно значение, само че съставлява и удостоверение на немската поддръжка за македонската европерспектива и за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.
Свързани вести US конкресмен плаши България със наказания, в случай че не пусне РСМ в Европа Премиерът на РСМ подготвен за срещата с Кирил Петков Двойна игра със Скопие на кабинета е парадокс. В РСМ си играят на негоден телефон и разчитат пазарлък Карантината падна, Петков лети за Северна Македония на 18 януари Съединени американски щати упорстват за по-бързото приемане на Северна Македония в ЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР