Преговорите на Русия с враждебна“ Украйна не бяха лесни, но

...
Преговорите на Русия с враждебна“ Украйна не бяха лесни, но
Коментари Харесай

Говориелят на Кремъл: „Украйна е много трудна страна, много трудна за нас

Преговорите на Русия с „ враждебна “ Украйна не бяха лесни, само че главното е, че те не престават, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота, представен от организация Ройтерс (Reuters).

„ Украйна е доста сложна страна, доста сложна за нас. В настоящето си положение, тя е враждебна към нас “, сподели още Песков пред беларуска телевизия.

Русия и Украйна организираха няколко кръга на договаряния, както в Турция, по този начин и посредством видеоконферентна връзка. „ Основното е диалозите да продължат или в Истанбул, или някъде другаде “, сподели Песков и акцентира, че договарянията „ не са лесни “, написа vesti.bg.

Русия би желала договарянията да продължат в прилежащ Беларус, само че Киев не е склонен с тази концепция, изясни Песков. Той сподели, че Москва е почнала нашествието, с цел да „ избави “ два източни района, завзети от проруски сепаратисти през 2014 г, и сподели, че има вяра, че съветският език ще бъде възобновен на полагащата му се позиция в Украйна.

Още при започване на войната съветския президент Владимир Путин сподели, че това, което той назовава „ специфична интервенция “ било належащо „ за отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид “. Под това се има поради хората, чийто първи или единствен език е съветският.

Украйна неколкократко отхвърли обвиняванията в геноцид и ги назова като измислици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР