Преговорите между официални представители на Южна Корея и САЩ относно

...
Преговорите между официални представители на Южна Корея и САЩ относно
Коментари Харесай

Спор за пари прекъсна преговорите между Сеул и Вашингтон

Преговорите сред публични представители на Южна Корея и Съединени американски щати по отношение на шерването на издръжката на американските войски в Южна Корея бяха прекратени заради мощното разминаване в позициите на двете страни, съобщи Ройтерс.

Проблемът е в настояването на Съединени американски щати Сеул да поеме към 5 милиарда $ от годишната прехрана, което надвишава над 5 пъти сумата, която Южна Корея се съгласи да заплати за последната година (896 млн. долара), настояват южнокорейски депутати, представени от организацията. Сривът на договарянията е в внезапен контрастност, придобил и гласност, с 66-годишния боен съюз сред двете страни, които взаимно се упрекнаха в липса на предпочитание за почтен и обективен компромис за издръжката на 28,5-хилядния американски боен корпус, който служи като възпираща мощ против Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

Главният американски договарящ - Джеймс ДеХарт, сподели на конференция, че те са прекъснали договарянията след единствено един час полемики през днешния ден, с цел да "дадат на южнокорейската страна известно време да премисли позициите си, и уповавам се, да излезе с нови оферти, които да дадат опция на двете страни да вървят към взаимно задоволително съглашение в духа на нашия прочут съюз ". Той обаче призна, че "за страдание, направените от корейския договарящ екип оферти не подхождат на нашето искане за почтено и равностойно шерване на бремето ".

Доналд Тръмп: Ким Чен-ун е доста интелигентен човек

Южнокорейците, от своя страна, упрекнаха Съединени американски щати, че са поискали въвеждането на напълно нова категория в разноските, което доста ги усилва. Според организация Йонхап американците упорстват заплатите на американските бойци в Южна Корея и издръжката на фамилиите им, които са прекомерно забележителна сума, да бъдат обособени в обособена категория и всички тези разноски да бъдат поети от страната хазаин. Досега Южна Корея плащаше единствено заплатите на своите жители, наети от американските войски, за построяването на нови обекти в американските бази и за услуги и материали като помощни военни разноски за наличието на американските войски. Вашингтон е настоял също по този начин Сеул да поеме разноските за ротацията на американските войски на Корейския полуостров и за постоянните военноморските учения към полуострова.

Ройтерс напомня предходни изказвания на президента Доналд Тръмп, че военното наличие на Съединени американски щати във и към Южна Корея за гарантиране на нейната отбрана коства към 5 милиарда $ годишно. Откакто влезе в Белия дом, Тръмп нееднократно възропта против несъответстващия принос на съдружниците на Съединени американски щати към разноските за общата защита. Очаква се идната година Вашингтон да стартира обособени договаряния за шерване на отбранителните разноски с Япония, Германия и НАТО.

Тръмп счита, че комерсиалните договаряния с Япония са отбелязали огромен прогрес

Южнокорейският представител в договарянията Чжон Юн-бо сподели през днешния ден на конференция след спирането на договарянията, че на тях в никакъв случай не е бил повдиган въпросът за понижаване или евакуиране на американските войски от Южна Корея. Той призна, че до срутва се е стигнало поради "значителното разминаване " сред позициите на двете страни по въпроса за издръжката на американските войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР