Преговорите между Има такъв народ (ИТН), Демократична България (ДБ) и

...
Преговорите между Има такъв народ (ИТН), Демократична България (ДБ) и
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет са минирани: ИТН се скара на ДБ и Манолова, че посочват министри |

Преговорите сред " ИТН " (ИТН), " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се.БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) доближиха точка на изкривяване, след която общата поддръжка за кабинет наподобява все по-малко допустима.

Това стана ясно от изявление на депутата от Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който директно упрекна Демократична България и ИБГНИ, че водят страната към нови парламентарни избори.

От изявлението му стана ясно, че партията на Слави е подразнена, че Демократична България и групата на Мая Манолова са си разрешили да показват съответни имена в бъдещия кабинет.

Повод за изявлението му е вчерашна декларация на Демократична България, в която дясното обединяване показва, че не предлага имена, само че счита, че някои членове на служебното държавно управление биха внесли доверие в идващото и това са министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. По-късно Мая Манолова, аналогично, сподели кои служебни министри според нейната групировка е добре да влязат в кабинета: Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Атанас Пеканов.

Макар че след вота на 11 юли  " ИТН " обществено оповестиха, че сами са поканили министрите Василев, Петков и Денков в бъдещия си кабинет, в този момент Тошко Йорданов разгласи от парламентарната естрада компромат, че в предишното Асен Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност от компания и е бил наказан за това. Става въпрос за сайта  " Лесно.ком ", в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с персонален заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална благосъстоятелност.

Тази информация бе посрещната възторжено от ГЕРБ, които приветстваха изявлението, смяха се и в края му някои от депутатите на Борисов станаха на крайници.

" Човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър. Предпочитаме експерти, които нямат отношение със закона. Препоръчвам на Христо Иванов да се интересува повече от фактологията в сравнение с от личните си благосклонности ", приключи Тошко Йорданов.

В края на изявлението му Асен Василев влезе в залата.

" Какво се случи в тези четири дни? Какви игри се играят? Политиката е мръсна игра, когато се играе от мръсни хора ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ и уточни, че Демократична България си разрешава да изброява имена на министри без даже да е спечелила изборите.

" Христо Иванов и Мая Манолова, очевидно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва, тъй като водите нещата към последващи избори. Ако продължавате по този начин, това ще се случи ", сподели Йорданов.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР