Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат
Коментари Харесай

Размразяване и експертен кабинет: ГЕРБ и ПП-ДБ си заговориха отново

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат бяха обновени.
Според двете обединения те са атакувани в синхрон за да няма постоянно държавно управление. И двете партии са безапелационни, че кабинет би трябвало да има. 

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че няма да се откаже от имунитета си

Проведоха се диалози на високо ниво в кабинета на ръководителя на Народното събрание. В тях участваха Мария Габриел, Николай Денков, Бойко Борисов , Христо Иванов, Кирил Петков и още знакови лица. Изводът от срещите - ще има промени в първичния състав на кабинета в посока отвод от част от политическите фигури в интерес на специалистите, препоръчани и от двете обединения. Министри на ГЕРБ няма да има. 

„ Когато има споделена отговорност, би трябвало да се предложи подобен състав на Министерски съвет, който да успокоява и да гради доверие и в двете политически обединения “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Трябва да има голяма промяна в службите, сподели той

Разговорите не престават по съответни имена и параметри, разгласи и номинираният за министър председател Николай Денков . От думите му стана ясно, че Политическа партия може да се откаже от партийните лица.

„ Има топене. Освен че не би трябвало да има партийни лица, би трябвало да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да свърши работа при тази тежка обстановка “, сподели претендентът за министър председател на ПП-ДБ Николай Денков.

Има стъпка към смяна на състава на проектокабинета, като в него ще има повече специалисти

Последваха тричасови диалози в кабинета на ръководителя на Народното събрание с присъединяване на членове и на двете обединения. Резултатът - разисква се и конструкция, и състав.

„ Има два детайла, единият е да подсигуряваме, че няма да има проблеми с администрацията, приготвяме и съответния документ, който да даде успокоение на всички, които са се тормозили и второто е персоналният състав “, сподели още Денков.

И до момента в който първите и вторите си говореха, другите партии също реагираха. Движение за права и свободи са за кабинет, само че не и с „ Продължаваме промяната “.

„ Ситуацията е доста сериозна. Тотален разпад на страната. Да има държавно управление е наложително, от кого - от рамбовци, които почерпени взимат решения за разпра с опозицията. Не мисля, че такива хора би трябвало да бъдат овластени, това е пълзящ фашизъм “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Председателят на ГЕРБ разгласи, че няма да се откаже от отбраната си

А Българска социалистическа партия обявиха, че към този момент не са търсени, а в случай че бъдат - ще си помислят.

„ Възраждане “ са на твърда позиция, че ще поддържат единствено собствен кабинет, а Има Такъв Народ оповестиха още през вчерашния ден, че държавно управление с мандат на Политическа партия няма да получи гласовете им.

Слуховете в коридорите са, че кабинетът може да бъде разгласен още на следващия ден, тъй като дните до връщането на втория мандат изтичат. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР