Преговорите между Европейския парламент и страните членки на ЕС за

...
Преговорите между Европейския парламент и страните членки на ЕС за
Коментари Харесай

Още тази седмица може да има споразумение за европейски здравен сертификат

Преговорите сред Европейския парламент и страните членки на Европейски Съюз за европейски здравен документ се възобновяват довечера, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че времето за доближаване на гледните точки изтича, защото е планувано паспортът да стартира да работи преди края на идващия месец. Участниците в договарянията към този момент плануват полемиките да продължат и през идните дни. Европейски дипломатически източник изрази вяра въпреки всичко да бъде реализирано решение тази седмица.

Целта е да бъде направена хармонична рамка, която да улесни свободното придвижване в Европейски Съюз по време на летния туристически сезон. Много страни към този момент започнаха да вкарват сходни начинания.

Документът ще засвидетелства, че носителят му е имунизиран против КОВИД-19, придобил имунитет, откакто е прекарал болестта, или е дал негативен тест за коронавиус. Европарламентът и Съветът на Европейски Съюз обаче са на разнообразни позиции по въпроса.

Екологичен потенциал желае тестванията да се дават гратис, а някои страни членки отхвърлят поради цената. Евродепутатите се стремят притежателите на документ да не бъдат подлагани на карантина или спомагателни проби от страните, които посещават. Според страните този въпрос обаче е от тяхната подготвеност и те желаят да имат опция да реагират, ако се появи, да вземем за пример, нов вид на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР