Преговорите между БСП и Продължаваме промяната ще бъдат подновени, след

...
Преговорите между БСП и Продължаваме промяната ще бъдат подновени, след
Коментари Харесай

БСП се връща към преговори с ПП след номинацията на Асен Василев за премиер

Преговорите сред Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната " ще бъдат възобновени, откакто Кирил Петков публично предложи Асен Василев за нов кандидат-премиер.

" Нашето изискване е изпълнено, ще беседваме с Политическа партия ", сподели Корнелия Нинова минути откакто в пленарната зала тя се разграничи от решението на настоящия министър-председател да изгони 70 съветски дипломати от България.

" Това, което ни събра с Политическа партия, " Демократична България " и " ИТН ", е желанието да променим досегашния модел на ръководство на България. Ако желаеме непоклатимост и предсказуемост, да се съсредоточим върху общото. В това, което Кирил Петков е предложил, има доста неща, само че не е задоволително. Искаме да продължим обществения дирек, опазване на здравето и други прироритети ", сподели Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Малко по-рано Кирил Петков начерта съществени цели в стратегия за още 6 месеца ръководство с мандат на Политическа партия, само че с нов министър председател.

Те включват: механизъм за следствие на главения прокурор от самостоятелен арбитър, да се сменят всички регулатори с изминал мандат, да се промени Законът за публичните поръчки, да се одобряват 22 законопроекта за Плана за Възстановяване, както и да се довърши стратегическият проект за българското земеделие и енергийната диверсификация.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов отхвърли опцията за поддръжка на нов кабинет на Политическа партия, отпред с Асен Василев.

" Напуснахме съдружното съглашение поради тези двамата. Какво очаквате? Да ви кажа, че през днешния ден сме се събудили с мисълта, че те са прелестни ", беше репликата на Йорданов пред кореспонденти в Народно събрание.

Според него - вероятно издигане на Никола Минчев можело да върне Има Такъв Народ в договаряния, тъй че да се търси " управническа формула ".

Само преди две седмици обаче самият Тошко Йорданов и сътрудниците му внесоха искане за свалянето на Минчев като ръководител на Народното събрание - първият сполучлив избор против болшинството преди насилствената оставка на кабинета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР