Преговори за ново правителство още не се водят, но аз

...
Преговори за ново правителство още не се водят, но аз
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Гласовете на БСП ни трябват, без тях не можем да направим нищо

Преговори за ново държавно управление още не се водят, само че аз съм подготвен да стартира незабавно, тъй като това е значимо. Харесва ли ни, или не, гласовете на Българска социалистическа партия ни трябват и без тях не можем да създадем нищо.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия съпредседателят на коалиция " Изправи се! Мутри вън! " Николай Хаджигенов. Според него, част от хората желаят неистово незабавно нови избори.

" Сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която всичко ще се реши: Бойко ще изчезне, ще оправим страната на другия ден след изборите и всичко ще мине. Това е едната страна на въпроса. Но от друга - за първи път от 15 години в Народното събрание няма националистически партии. Искаме ли още веднъж " Обединени патриоти " в Народното събрание, тъй като това е опция при нови избори? Искаме ли Васил Божков? Аз не споделям да влизат или не, това го споделя гласоподавателят. Но в този миг, когато ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат, т.е. отрязали сме две от трите глави, само че една глава стои. Ако в този момент създадем избори, каква е вероятността той да извади още един златен пръст - много сериозна ", разяснява Хаджигенов.

Той разяснява, че е наблюдавал платформата " Ти броиш " на " Демократична България " и за негова изненада резултатите съответстват съвсем до втория знак с резултатите от ЦИК, тъй като е очаквал да има много измами на ЦИК. Но се е изненадал прелестно. Според него, сме имали релативно почтени избори.

" На този стадий имаме един допустим резултат, релативно много почтен. Това, което би трябвало да създадем, е да опитаме да съставим държавно управление, да опитаме да довършим ламята. Това държавно управление може да има доста къс живот, за този къс живот обаче ние би трябвало да променим Изборния кодекс, с цел да може идващите избори да имат смисъл - електронно гласоподаване, видеонаблюдение на изборните секции, гласоподаване по пощата ", заключи Хаджигенов.

Възможно е да има две в едно избори през септември, допустимо е да има и предварителни избори, съгласно него, само че евентуално това държавно управление ще оцелее най-малко три месеца. По думите му, в една естествена работеща народна власт няма значение кой ще бъде министър-председател.

" Част от вота е ориентиран по този метод, хората не престават да търсят избавител - индивида с вълшебната пръчица, което в миналото докара Бойко Борисов на власт. Това е неточност. Когато демокрацията работи както би трябвало, няма значение индивидът, който ще е най-отпред. Естествено има значение, само че то не би трябвало да бъде толкоз огромно ", безапелационен беше той.

По думите му, гласовете на Българска социалистическа партия са им нужни, а допустимо най-бързия метод " да унищожават " ГЕРБ, е ГЕРБ да ги поддържат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР