Преговори с представители на Въоръжените сили на Украйна са довели

...
Преговори с представители на Въоръжените сили на Украйна са довели
Коментари Харесай

Русия твърди, че има договорка за извеждане на ранените от Азовстал

Преговори с представители на Въоръжените сили на Украйна са довели до договореност за транспортиране на ранените от територията на металургичния комплекс " Азовстал ", последното гнездо да опозиция в украинското азовско пристанище Мариупол, съобщи ТАСС.

Такава депеша съобщи и Франс прес.

Според информацията, която не е доказана без значение, в региона на " Азовстал " е открит филантропичен кулоар, по който ранените украински военнослужещи се транспортират в медициндско заведение в Новоазовск.

Нямаше незабавно известия за такова съглашение от украинска страна.

В същото време дами и майки на украинските военни, защитаващи " Азовстал " приканиха на конференция в Истанбул президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган да направи вероятното, с цел да изтегля техните мъже и синове, съобщи украинският информативен уебсайт " Гордон ".

„ На 16 май вследствие на договаряния с представители на украински военни, блокирани на територията на металургичния цех „ Азовстал “ в Мариупол, беше реализирано съглашение за извеждането на ранените “, сподели съветското министерство на защитата, представено от формалната държавна организация.

Според ведомството в региона на предприятието е въведен режим на тишина и е открит филантропичен кулоар, през който ранените украински военнослужещи се изпращат в здравно заведение в Новоазовск, град под контрола на самообявилата се " Донецка национална република " (ДНР).

„ Пръстенът към Азовстал се сви. Не можем да се свива повече... Възлагаме последната си вяра и имаме вяра, че като сплоти напъните си, Турция, представлявана от президента Ердоган, както и Китай, представляван от своя водач Си Цзинпин и самият Господ Бог ще се обединят и ще оказват помощ да се спасят " Азовстал " и хората, които са там, те са оттатък живота и гибелта. Те са в пъкъла. Нанасят им нови рани всеки ден. Те са без ръце, без крайници ", сподели Наталия Зарицкая, брачна половинка на войник ​​от украинския полк " Азов " на конференцията в Истанбул.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР