Преговори между „Инерком България и „ЧЕЗ груп относно възможността българската

...
Преговори между „Инерком България и „ЧЕЗ груп относно възможността българската
Коментари Харесай

Преговорите за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ започват в края на следващата седмица в Прага

Преговори сред „ Инерком България " и „ ЧЕЗ груп " по отношение на опцията българската страна да закупи дялове в „ ЧЕЗ България " " ще се състоят от средата до края на идната седмица в Прага ". Това оповестиха в публично прессъобщение от „ Инерком " - компанията покупател на електроразпределителното сдружение, обслужващо цяла Западна България.

Както е известно, откакто стана известно, че въпросната компания, основана в Пазарджик, изненадващо е покупател на активите на „ ЧЕЗ България ", нейният началник Гинка Върбакова организира диалози с премиера Бойко Борисов и членове на държавното управление. От кабинета изявиха предпочитание да се включат с % в собствеността на електроразпределителното сдружение, а Върбакова не се възпротиви за това. Сега обаче очевидно стартират напълно нови договаряния, откакто персонално министър председателят на Чехия Андрей Бабиш към този момент беше оповестил, че договорката сред ЧЕЗ и „ Инерком " на процедура към този момент е приключена.

Веднага след приключването на договарянията ще бъде изнесена информация пред медиите „ за хода на диалозите и взетите решения ", гласи още известието от „ Инерком ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР