Преговарящите за Брекзит от страна на ЕС се опасяват, че

...
Преговарящите за Брекзит от страна на ЕС се опасяват, че
Коментари Харесай

Шок в Брюксел: Британските тайни служби подслушвали преговарящите за Брекзит

Преговарящите за Брекзит от страна на Европейски Съюз се притесняват, че са подслушвани от английските секрети служби, тъй като единствено часове откакто са получили секретни документи на тяхната среща предишния месец, английската страна към този момент е знаела за тяхното наличие, оповестява „ Дейли телеграф “, представен от БНР.

Вестникът се базира на почитан източник в Европейски Съюз, който е изразил угриженост преди подновяването на следващия кръг от договарянията за Брекзит. Двете страни не престават да са на крайни позиции по основни въпроси като митническия съюз и ирландската граница, а през вчерашния ден външният министър на Латвия предизвести, че рискът от привършване на договарянията без договорка се пресмята на 50-50.

Съмненията на европейците, че са подслушвани, са били повдигнати на срещата на Европейския съвет на 13 юли от Сабине Веянд, заместникът на основния договарящ Мишел Барние. Те се подклаждат от обстоятелството, че английската страна е знаела за наличието на секретни документи единствено часове откакто те са били раздадени на европейските договарящи.

Тези документи са съдържали извънредно негативна оценка на Европейската комисия за английските проекти за оставане в общия пазар за артикули. А това става ден преди значимата среща в Чекърс на английското държавно управление, тъй че Англия неотложно е реагирала, лобирайки на най-високо ниво, с цел да бъде блокирано публикуването на документите, които съществено биха навредили на причините на Лондон, че Брюксел би трябвало да прояви „ еластичност “ към Англия и й разреши да следва нейните ползи в общия пазар
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР