Преговарящите в Конгреса на САЩ са близо до договаряне на

...
Преговарящите в Конгреса на САЩ са близо до договаряне на
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ близо до споразумение за подпомагане на американците

Преговарящите в Конгреса на Съединени американски щати са покрай договаряне на нов финансов пакет за подкрепяне стопанската система , който може да включи втори кръг директни заплащания , само че евентуално няма да има финансиране за щатската и локална власт. Това разкриха източници пред " Политико ", които са осведомени с договарянията.

Източниците разясниха, че се договаря за общ пакет от 900 милиарда $ . Те считат, че съглашението може да бъде финализирано най-рано тази заран.

Директните заплащания за американците евентуално ще бъдат надалеч по-малко от 1200 $ на човек, както бяха обезпечени при започване на епидемията от ковид . Президентът Доналд Тръмп упорства да се провиснал пари на американците, което се поддържа от либерали като Бърни Сандърс. Удължаване финансовата помощ за безработица също е част от преговори пакет.

Преговорите се придвижват бързо. Четирима конгресни водачи - ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, водачът на малцинството в долната камара Кевин Маккарти, водачът на малцинството в Сената Чък Шумър и водачът на болшинството в горната камара Мич Макконъл - организираха среща с финансовия министър Стивън Мнучин в Конгреса във вторник вечерта. Преговарящите се пробват да реализират съглашение наред със законопроект за финансиране на държавното управление, който би трябвало да бъде признат до петък.

Двата най-спорни въпроса - финансиране на щатските и локални държавни управления и отбрана на бизнеса от вдишване на отговорност - са изключени от съглашението . Финансирането на щатите и локалната власт бе измежду целите на Пелоси, Шумър и демократите. Компромисът не включва такива средства, както в началото се предвиждаше, само че демократите оповестиха, че са обезпечили друга помощ за щатите в законопроекта. Републиканците дадоха обещание да се борят да защитят бизнеса от вдишване на отговорност при правосъдни искове по отношение на ковид и демократите за по-голяма помощ за щатите и локалната власт през идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР