Преговарящите формации - Продължаваме промяната, Демократична България, БСП и Има

...
Преговарящите формации - Продължаваме промяната, Демократична България, БСП и Има
Коментари Харесай

Атанас Атанасов намекна, че ДБ иска промени в МВР |

Преговарящите обединения - " Продължаваме промяната ", " Демократична България, Българска социалистическа партия и " ИТН ", в действителност са обсъждали разновидността ръководителят на Народното събрание да е на ротационен принцип и първият, който да заеме този пост, да е Корнелия Нинова, удостовери съпредседателят на Демократична България и зам.-шеф на Народното събрание Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия. 

Това е бил един от разновидностите, по-късно Политическа партия са се спрели на Никола Минчев. От думите на генерала се разбра, че " можеше да бъде подсилен и вид с Нинова " отпред на Народно събрание.

Около 90% от локалните структури на ДСБ са споделили, че Демократична България би трябвало да взе участие в болшинството за сформиране на кабинет с мандата на Политическа партия.

" Ние с Христо Иванов считаме, че водачите на политическите сили, които ще образуват болшинството за избор на държавно управление, е добре да останат в Народното събрание . Нека да изпратим в държавното управление потвърдени специалисти в своите области и да засилим съществено парламентарния надзор върху активността на изпълнителната власт, с цел да бъдат затворени всички пробойни за източване на публичните пари, всички обири, да бъде лимитирана корупцията. За да се вдигне престижът на Народното събрание, мястото на политическите водачи е там ", уточни Атанасов. 

Според него на този стадий нищо за държавното управление не е контрактувано . В идната седмица може би ще се очертае някаква рамка, в това число и за скелета на Министерски съвет. 

" Сигурен съм, че преди Коледа България ще има ново държавно управление ", сподели ген. Атанасов.

На въпрос по какъв начин ДСБ ще изясни на гласоподавателите си, че ще играе с Българска социалистическа партия той отговори по този начин:

" Ние преговаряме за държавно управление с Политическа партия и ще отстояваме нашите позиции пред тях. При тази настройка на Народното събрание ни е ясно, че без гласовете на Българска социалистическа партия това не може да се реализира. Но договарянията с Българска социалистическа партия ги водят " Продължаваме промяната ".

По думите на Атанасов секторът " Сигурност " има потребност от избрани салда. Назначените от служебното държавно управление в нея ще останат или най-малко някои от тях. Затова в Народно събрание би трябвало да има хора, които през парламентарния надзор, да изискат съществени промени и надзор да не се злоупотребява с властта в бранша. Идната седмица би трябвало да бъде прегледана деликатно програмата на бъдещия кабинет, с цел да се види дали бележките, направени по секторни политики, са отразени в нея.

Според Атанасов би трябвало да се създадат съществени промени в региона на потребление на специфичните разследващи средства , да бъдат лимитирани органите, които ги ползват и основанията за използването им, тъй като " доста бързо забравихме, че м.г. по време на митингите имаше тотална корист с тях ".

" Бойко Рашков си прави работата. Той е експерт, правист с дълъг опит в региона на следствието. Но дали този основен секретар (на МВР), който беше назначен бързо и тихомълком, би трябвало да остане на тази позиция? Дали другите професионални ръководители на Министерство на вътрешните работи имат качества за това? ", запита ръководителят на ДСБ.

Той се зарече да не позволява герберски пробив в " Демократична България ", тъй като новата съпротива ще се опита да разклати болшинството и държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР