Прегласуват мораториума за цените на тока и парното

...
От 16 декември тази година до 31 март 2022 г.
Коментари Харесай

От 16 декември тази година до 31 март 2022 г. да бъде срокът на мораториума върху цената на тока и парното. Това предложи комисията по енергетика на извънредно заседание в парламента. По-рано депутатите одобриха предложението на ГЕРБ в пленарна зала, според което цените за битовите потребители да останат на ниво от 1 януари 2021 година.
На снимката: Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков
Проектът за ново решение ще бъде внесен за гласуване на утрешното пленарно заседание на парламента.


Новосформираната временна парламентарна комисия за енергийна криза ще изготви доклад, от който да стане дали решението за мораториума да бъде прегласувано, каза на брифинг в Министерски съвет Лена Бориславова.


Дойде и отговор ГЕРБ, в лицето на председателя на парламентарната група Десислава Атанасова, която направи изказване в комисията по енергетика, уточнявайки, че не е член и после заседанието да бъде прекратено и свикано според правила за дейността на НС.

Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява, при взето вече решение, волята на говорител или началник на кабинет. Не знам в какво качество Бориславова е коментира решение на парламент, каза Атанасова и добави: Това дали решенията са правилни, емоционални – е друг въпрос. Но не мисля, че някога е съществувала практика, друг освен министър-председател или министър да коментира взетите от НС решения. Нека официално колегите направят едно предупреждение към екипа на министър-председателят и конкретно към Лена Бориславова да не изземва различни по вид функции по отношение на законодателния орган на РБ, каза Атанасова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР